Událo se - Diskusní klub, Cvičení na židlích a Mozkový jogging

Publikováno 07.06.2023 14:31 Odbočka Nový Jičín


Diskusní klub u kávy  

Fotokoláž z akce Diskusní klub u kávy a čaje.V květnu jsme se u kávy sešli na Kostelní ulici, kde jsme si pronajali menší, téměř bezbariérový prostor. Zde se čas od času budou konat některé z našich aktivit.  
 
Jako vždy jsme si povídali o novinkách a plánovaných aktivitách naší odbočky a všem ostatním, co život přináší. 

Srdečně zveme mezi nás všechny, kdo máte chuť se seznámit, najít nové přátele, popovídat si s lidmi, kteří procházejí podobnou životní situací se zhoršením zraku jako vy. Naše pravidelná setkávání probíhají každý první čtvrtek v měsíci od 13:00 hodin. 

Cvičení na židlích

Stále pokračujeme s nenáročným, především protahovacím cvičením na židlích vhodným k uvolnění krční páteře, ramen a paží. 
Toto cvičení probíhá 2x za měsíc, vždy každé první a třetí úterý v měsíci od 10:00 v prostorách naší odbočky. 

Mozkový jogging

Fotokoláž z akce Mozkový Jogging.V květnu proběhl další Mozkový jogging. Při zábavných vědomostních kvízech na téma Českoslovenští prezidenti a Slavné české ženy jsme si procvičili paměť, schopnost vybavovat si události v čase a také postřeh při chytácích. 

Prostorovou orientaci, hmat a představivost jsme trénovali při sestavování hmatových skládaček poslepu.

Vyzkoušet si svou paměť můžete i vy. Dva kvízy můžete najít ZDE: https://www.sonsnj.cz/cz/20230606-Zabavne-kvizy a kvíz od sociálně právní poradny prozměnu na tomot odkazu: https://1url.cz/@Socialne-pravni-poradna-06-2023