Tvoříme si svět bez bariér - online beseda s Viktorem Dudrem

Publikováno 02.08.2022 14:32 Železník Vojtěch


Obrázek
Začíná: 10.08.2022
Končí: 10.08.2022 17:00
Kde: 18:30

Přijměte pozvání na online besedu s Viktorem Dudrem nazvanou, Tvoříme si svět bez bariér.

KDY:      středa 10. srpna v 17:00

KDE:      v aplikaci Teams – přihlašovací formulář na tomto odkazu:
https://forms.office.com/r/4E9K5gGnf5

Česká republika má jedny z nejlepších služeb pro nevidomé na světě. Je to tím, že v minulosti vzali sami nevidomí své záležitosti do vlastních rukou a začali se zasazovat o odstraňování bariér. Dnes si už ani neuvědomujeme, kolik je práce za tím, že máme více než ve 30 městech ozvučené linky MHD nebo hmatově rozlišené mince, vodící linie, navigační majáčky a další prvky usnadňující život nevidomým.

O tom, jak to vše začalo, co vše se postupem času podařilo přizpůsobit větší bezpečnosti a lepší orientaci nevidomých a jak můžeme i my sami přiložit ruku k dílu a tvořit si svět bezpečnější, nám přijde popovídat Viktor Dudr, jeden z průkopníků odstraňování bariér u nás.

Prostor bude i pro vaše dotazy na téma bariér, které vám stěžují pohyb a orientaci ve vašem okolí a na možnosti, jak se pokusit je odstranit.

 

Na tuto besedu je nutné se přihlásit pomocí formuláře Microsoft Teams. Pokud byste měli jakékoli potíže s vyplněním formuláře, kontaktujte telefonicky Petru Trunečkovou na tel: 736 671 586. Ta Vám s vyplněním pomůže. Případně kontaktujte pracovníka SONS ve Vašem okolí. Formulář lze vyplnit z jakéhokoli počítače či mobilního zařízení. Není tedy třeba vyplňovat z vlastního počítače.
Po vyplnění formuláře Vám bude na e-mail zaslán odkaz pro připojení ke schůzce. Nejpozději však hodinu před plánovaným začátkem akce, tedy v 16:00.
V tento čas bude také schůzka zpřístupněna pro zkušební připojení.
Formulář se Vám zobrazí také po načtení QR kódu, který naleznete pod tímto příspěvkem.

Ve formuláři, prosíme, vyplňte Vaši emailovou adresu, jméno a příjmení, město či obec a zda máte či nemáte zrakové postižení. Setkáme se ve středu 10. srpna v 17:00 v prostředí aplikace Microsoft Teams. Besedu můžete sledovat na počítači, tabletu či mobilním telefonu. Pro hladký a příjemný průběh besedy je důležité, aby účastníci uměli vypnout a zapnout mikrofon. Pokud si nejste jistí, jak tuto funkci na Vašem zařízení ovládat, prosíme, kontaktujte Jirku Sedláčka na tel: 732 876 513. Rád Vám poradí, jak na to.
Můžete také využít návod na připojení, který jsme pro Vás zpracovali a je umístěn na naší webové stránce. Přímý odkaz na návod je zde: https://1url.cz/@navod_pripojeni_ms_teams
Schůzka bude přístupná od 16:00 pro vyzkoušení funkčnosti Vašeho připojení. Odkaz na ni Vám bude zaslán po vyplnění formuláře, viz. výše.

 

Těšíme se na Vás!

Za tým SONS online

Vojtěch Železník


Obrázky

QR kód pro načtení webové stránky přihlašovacího formuláře QR kód pro načtení webové stránky přihlašovacího formuláře