TÝDEN SE ZOROU

Publikováno 26.01.2023 20:59 Odbočka Jeseník


Obrázek

Časopisy pro zrakově postižené a pomůcky k jejich čtení přilákaly do jesenické odbočky SONS 15 zájemců. Zavítala k nám i starostka města Jeseník, paní Zdeňka Blišťanová, a specialistka dávek úřadu práce v Jeseníku, paní Zuzana Šindelářová.

Byly představeny časopisy vydávané redakcí Zora, v jaké periodicitě a formě vychází. Zmíněna byla jejich cenová dostupnost. K pročtení a prolistování byl k dispozici celý ročník Zory 2022 a ukázková čísla Emy a časopisu Obzor. K nahlédnutí byl i jeden výtisk bodové Zory.

Pan Benda z firmy Spektra navázal prezentací pomůcek, které umožňují zrakově postiženým lidem číst. Představeny byly optické lupy značky Optelec, stolní kamerová lupa s hlasovým výstupem, čtecí zařízení, kapesní kamerová lupa v základním a nadstavbovém provedení se čtečkou a počítačový program Knihomol ke čtení audioknih a jeho obsluha. Všechny pomůcky bylo možné si vyzkoušet v praxi.

Děkujeme za propagaci naší akce městu Jeseník na jeho facebookových stránkách https://www.facebook.com/mestojesenik/?locale=cs_CZ, vážíme si.


Obrázky