Šumperští členové a kroužek vaření

Publikováno 23.03.2017 15:36 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

 

 

 

 

 

ŠUMPERŠTÍ ČLENOVÉ A KROUŽEK VAŘENÍ

 

Kdo procházel v úterý 21. března 2017 kolem šumperské odbočky SONS, jistě zaznamenal vůni linoucí se z jejich oken. Neprobíhal tu však sraz šéfkuchařů, nýbrž náš pravidelně se konající kroužek vaření zaměřený na zdravá, odtučňovací a odlehčená jídla.

Na programu byly tentokrát speciality studené kuchyně, které ve svém domácím jídelníčku často nenajdete. Použili jsme banány, rajčata, bylinky, toustový chléb, sýr, rýži a další čerstvé suroviny. Společné snažení všech přítomných přineslo výsledek v podobě pestrého, velmi chutného a na vitamíny bohatého oběda. Rýží plněná zelelnina, rajčata se sýrem a ořechy a toustová roláda zaujaly i ty náročnější strávníky.

Za vynaložené úsilí při přípravě pochutin si každý účastník zasoužil chvíli klidu a pohody. Zatímco odpočívali, předvedl své kuchařské umění host pan Jankovský ze Zábřehu, který se zaměřil na středomořské menu. Ochutnali jsme krevety na česneku, kanapky s olivovou a lososovou tapenádou a špikovaná kuřecí prsa se sušenými rajčaty a olivami.

Pro naše zrakově postižené členy, kteří se kroužku účastní, je toto setkání „u plotny“ někdy jedinou možností, jak zužitkovat a rozšířit své kuchařské dovednosti a získat návyky potřebné k samostatnému životu.

Za skvělou ochutnávku a tipy na vaření panu A. Jankovskému velice děkujeme

 

Libuše Skálová


Obrázky

01 01
Rajčata ze sýrem a ořechy Rajčata ze sýrem a ořechy
03 03
Pan Jankovský Pan Jankovský
Kreveta Kreveta
Kuřecí prsa Kuřecí prsa
Kanapky Kanapky