Sportovní hry pro seniory se nám vydařily

Publikováno 03.10.2019 09:04 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

 

 

SPORTOVNÍ HRY PRO SENIORY SE NÁM VYDAŘILY

 

 

 

Ve spolupráci se společností Pontis proběhly 12. září zábavné a sportovní aktivity na zahradě bývalé knihovny.

Letos se zapojilo osm seniorských týmů. Dorazily kluby důchodců ze Šumperka, ze Zábřeha, naši členové odbočky SONSu, přijel domov pro seniory z Kobylé, denní stacionář i odlehčovací služba z Pontisu a rovněž i lidé z olšanského Paprsku. Her se zúčastnilo přibližně pět desítek lidí.

Své síly a důvtip si mohli účastníci vyzkoušet např. při skládání origami, hod šiškou do koše, poznání zvířete podle zvuku, výzvou byla tzv. cornhole, což byla deska s dírou uprostřed a cílem bylo se do ní trefit, dále na našem stanovišti zapojovali čich a hmat – měli například poznat koření, ale i „lék na všechny neduhy“ – slivovici, nebo něco extra ooňavého ze zahrádky – sušené hnojvo. Hmatem pak poznávali různé předměty z kuchyně.

Smyslem těchto her bylo hlavně setkání, pobavení, možnost i soutěžení, ale hlavně příjemně strávit volný čas, dát si něco dobrého na zub, zatancovat i poznat nové přátele. A my musíme říct, že jsme se opravdu dobře bavili a družstvo naší odbočky bylo nejšikovnější a vyhrálo 1. místo, za které jim moc gratulujeme a chválíme je!!