Seznámení s MLUVÍKEM

Publikováno 06.04.2016 00:03 Odbočka Kyjov


Obrázek
Dne: 04.04.2016
Kde:

Představovali jsme novinky v kompenzačních pomůckách pro zrakově postižené a nevidomé. Tentokrát jsme udělali trochu změnu a novinku " Mluvící hodiny Mluvík MLV01" představovala naše nevidomá členka, uživatelka kompenzační pomůcky, která ji už používá, takže svým kamarádům a známým tlumočila své poznaztky, zkušenosti. Mimo to jsme nechali mezi našimi členy kolovat drobné pomůcky - čelenky, kroužky na praní ponožek, minutník apod. ze sortimentu prodejny Tyflopomůcek Olomouc.

A cože to ten mluvík vlastně je? Je to kulatá krabička, která se ovládá pomocí jednoho tlačítka. Ukrývá v sobě užitečné funkce, které postupně vznikají dle potřeb samotných uživatel - nevidomých. Jsou to hodiny s kalendářem,  budík, teploměr na tělesnou a okolní teplotu, lze změřit vlhkost vzduchu, napětí baterie a míru osvětlení, dále minutník, stopky a co je nejdůležitější, tato krabička komunikuje s nevidomým, mluví na něj :-)

 

Z ohlasu člena OO SONS Kyjov:

U nás na odbočce SONS v Kyjově probíhají klubové setkání kde se tak nějak člověk doví aktualní věci, může se zeptat a navíc odbočka dělá výtvarnou dílnu, dělajou se poznávací akce, kde se člověk docela dozví. Možná si někdo řekne že se to dá najít na netu, ale osobní zprostředkování je daleko lepší. Teď sme měli přednášku o Mluvíku a fakt zajímavý, na netu to člověk tolik nevyzkouší jak když vám to někdo předvede.


Obrázky


P1150122.JPG P1150122.JPG