Setkání zrakově postižených v Kyjově

Publikováno 27.06.2022 08:59 Odbočka Kyjov


Obrázek

Máme své pravidelné návštěvníky, kteří nevynechají ani jedno setkání, letos to jednomu kamarádovi nevyšlo díky složité dopravní situaci, ale zase k nám dorazila skupinka z druhého konce republiky po celodenním, složitém cestování a kdyby nebyly k nám zavolali o informaci, tak jeli vlakem nazpátek. Ale dali to, přespali zde , byli silní, jelikož jejich kořeny pochází právě z tohoto kraje.
Letos jsme měli celkem nabitý program, navštívili jsme dvě zajímavá místa, která hezky na sebe navazovala s přestávkou na oběd, v krásném prostředí zámecké restaurace. Počasí nám vyšlo jak na objednávku, jelikož pouze v době oběda krapet sprchlo, akorát tak na pročištění vzduchu.
Dopoledne jsme strávili v malé, rodinné čokoládovně, která ručně vyrábí kvalitní a tudíž chutnou čokoládu. My měli možnost ošahat a ochutnat suroviny - kakaové boby, které používají a taktéž proběhla porovnávačka-ochutnávačka různé kvality hotového produktu. Jelikož provozovna je malá, tak zatímco jedna skupina byla vnořena do tajů čokolády, druhá na dvorečku se seznámila s historii obce, ve které jsme právě byli. Odpoledne jsme se zájezdovým autobusem přesunuli na nádherné, přímo relaxační místo u větrného mlýna, beranního typu. Tady jsme měli k dispozici dva průvodce a dělili jsme se na tři skupiny.  Žádná z nich nedošla zkrátka, jak s výkladem, tak prohlídkou, naopak ta lichá měla možnost plkání, navazování, vzpomínání s účasníkama setkání.

 


Obrázky