Se šumperskou odbočkou SONS v ostravské ZOO

Publikováno 04.08.2019 08:34 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

 

 

 

SE ŠUMPERSKOU ODBOČKOU SONS V OSTRAVSKÉ ZOO

 

Na čtvrtek 25. 7. 2019 naplánovali pracovnice šumperské odbočky SONS výlet do ostravské ZOO. A jelikož jsou jejich akce vždy skvěle zorganizované, neváhala jsem se zúčastnit. Teď mi dovolte, abych se s vámi podělila o své dojmy. 

Návštěva ostravské zoologické zahrady byla do letního programu akcí na rok 2019 zahrnuta poté, co nám nevyšel první pokus o návštěvu v minulém roce. Tehdy nám ji překazil silný vítr, kvůli kterému byla ZOO ve chvíli našeho příjezdu uzavřena. Chápali jsme to, šlo přeci o naše bezpečí. Padající stromy a větve, to není žádná legrace. Tenkrát nám nezbyla jiná možnost, než se otočit, jet domů a vybrat náhradní termín.

A konečně můžu napsat, že se nám druhý pokus vydařil. Počasí přálo a sluníčko přjemně hřálo. Po příjezdu jsme si udělali společnou fotku před Zoo, abychom mohli později vzpomínat. Po vstupu do areálu jsme se s vedoucími domluvili, že si ZOO každý projde jak chce, podle svých představ a možností. Stanovil se čas a místo, kde se nakonec všichni setkáme a prohlídka mohla začít. A protože jsou prázdniny, doprovázely naší skupinku i děti a vnoučata některých členů. Ty se velmi těšily na to, co uvidí. 

Vytvořili jsme si malou skupinku skládající se ze tří dospělých a dvou dětí. Děti zaběhly koupit plánek, abychom se při prohlídce lépe orientovali. Musím podotknout, že bylo co prohlížet. Areál zoo je opravdu rozsáhlý a na jeho zhlédnutí jsme měli 3 hodiny, tak jsme se snažili vidět co nejvíce. 

Děti byly nadšeny z velkého množství atrakcí – prolézačky, zkluzavky … apod. Zatímco si hrály a zdolávaly nezdolatelné, my jsme si s povděkem sedli na lavičku a nabírali síly na další pochůzky. Potkávali jsme i ostatní skupiny členů našeho výletu a navzájem si sdělovali, co a kde jsme už viděli a co nás ještě čeká. 

Velkou radost nám udělalo, že jsme měli možnost zahlédnou sloní stádečko i se slůnětem, které se narodilo teprve 8. 7. 2019. Byl to sameček s krásným jménem Chandura, veliká chlouba zoo. 

Kromě slonůjsme viděli žirafy, šelmy, hrochy, zebry, dravé ptáky, vodní živočichy a prošli jsme i další z mnoha pavilonů se zvířaty. Dokonce jsme se stihli i občerstvit ve stáncích a v restauraci.

Po prohlídce jsme se přesunuli na místo dohodnutého srazu před areálem. Kousek dál se nacházela zastávka trolejbusu, kterým jsme dojeli na nádraží. Bohužel, náš vlak měl zpoždění, ale vedoucí pracovnice okamžitě reagovali na danou situaci a za pochodu dohledali všem členům náhradní spojení. Celou cestu se o nás obě vzorně starali a vyřešili každý problém ke spokojenosti všech, za což jim moc děkuji. Domů jsme se vraceli sice unavení, ale zato s pocitem krásně prožitého dne a už teď se těším na další prázdninovou akci.

 

 

Pudilová Libuše


Obrázky