Sbírka Bílá pastelka

Publikováno 14.10.2020 22:10 Odbočka Kyjov


Obrázek

Letošní 20. ročník celorepublikové sbírky Bílá pastelka si nevybral ten správný čas. Sice byly stanoveny 3 sbírkové dny, které nám v Kyjově a okolí celé propršely, ale díky koronavirové pandemie jsme přišly o naše dlouholeté dobrovolníky z řad studentů, kteří nám nejen v Kyjově, ale i v širokém okolí se sbírkou 19 let pomáhali. Jejich ochotou se symbol této sbírky - bílá pastelka, dostal mezi mnoho lidí, kteří svým nákupem podpořili naše výukové programy.

Do ulic jsme v letošním roce vyšli jenom my, pracovníci oblastní odbočky Kyjov a to bylo ukrutné málo. Na poslední chvíli jsme rozjeli strategii virtuálních kasiček. Bylo to velké  nóvum, QR kódy jsou pro mnohé velkou neznámou, ale co nevyšlo dnes, bude užitečné zítra. Za velkou ochotu a vstřícnost děkujeme starostům okolních obcí Kyjova, které jsme bez ohlášení osobně navštívili, nikdo nás nevyhodil, naopak nás povzbudili a přislíbili aktivitu mezi občany.

Jim patří velké díky, taktéž těm z vás, kteří v dešti na ulici nás nenechali bez povšimnutí a taktéž vám, kteří svým obnosem přispěli na naši sbírku virtuálně.