ŠUMPERSKÝ ORLOJ

Publikováno 19.02.2023 19:55 Odbočka Jeseník


Obrázek

V pátek 17. února jsme se vydali na výlet s jasným cílem, navštívit šumperský orloj. Podařilo se! Počasí nám do karet moc nehrálo - sychravo, teplota kolem nuly a mrholení. Naše úsilí vytrvat na cestě k cíli bylo vrchovatě odměněno nejen objevením šumperského orloje, ale také osobním setkáním s jeho autorem. A přátelé, stálo to za to! Pan Nečas je neuvěřitelně všestranně nadaný a charismatický pán. A když se s ním dáte do hovoru, je možné, že vám odhalí další tajemství skrytá za zídkou zahrady. Hlasité výkřiky údivu, překvapení a nadšení potvrzovaly naši radost z odhalování dalších objevů. Debatovali bychom déle, nebýt takové zimy. Ale slíbili jsme, že v létě dorazíme i s dalšími posilami, protože to, co jsme viděli, si prostě nemůžeme nechat jen pro sebe!

Zmrzlí na kost jsme velmi radostně přijali pozvání do vyhřátých prostor šumperské odbočky. U horkého čaje a přátelského hovoru se nám podařilo rozmrznout naštěstí rychle. Stihli jsme prozkoumat cvičnou kuchyňku, vyzkoušet zvukovou střelbu, vyrobit si roztomilé vlněné kuřátko a v mezičase si i pohrát s vodicím psem, když zrovna nepracoval.

Děkujeme Soňce, Peťce a Rosťovi ze šumperské odbočky za srdečné přijetí a čas nám věnovaný. Domů jsme se vraceli naprosto spokojeni!


Obrázky