SONS Šumperk a rekondiční cyklopobyt 2016

Publikováno 26.07.2016 11:21 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

REKONDIČNÍ CYKLOPOBYT 2016

V MORAVSKÉ NOVÉ VSI

 

 

Druhou červencovou sobotou začal pro nahlášené účastníky šumperské odbočky SONS týdenní, a to v pořadí již 13., rekondiční cyklopobyt.

Rozhodnutí, kam se letos pojede, nebylo složité. Opět vyhrála jižní Morava. Její nádherné okolí a krásné cyklostezky jsou pro letité účastníky srdcovou záležitostÍ. Tentokrát zázemí na celý týden všem 19 rekreačním sportovcům zajišťoval velmi útulný rodinný penzion Selský dvůr v Moravské Nové Vsi.

Rekondiční pobyt byl zaměřen na sportovní aktivity, převážně na cykloturistiku, plavání a turistiku. I když jsme se během našeho pobytu potýkali s parnými i deštivými dny, nic nebránilo tomu, abychom společně na tandemech poznávali krásy Břeclavska a Lednicko- valtického areálu. Navštívili jsme např. Hradiště v Mikulčicích, kde jsme nasávali starobylou atmosféru vykopávek, odvážnější z nás vystoupali i na rozhlednu, kde byly k vidění vinice z širokého okolí. Nezapomenutelný byl i Janův hrad, zámek Buchlovice, Valtice. Velice se nám líbil lednický zámek s překrásnými zahradami. Odměnou po dlouhé cestě v sedle kol byl i  výlet lodí z přístaviště v Hodoníně.

Musím však podotknout, že hnacím motorem velké skupiny za sebou jedoucích tandemových kol, byl jásavý obdiv malých i velkých kolemjdoucích. Snad budu psát za všechny zúčastněné, že na rekondičním pobytu se nám moc líbilo. Za poměrně krátkou dobu jsme poznali tolik krásy z jižní Moravy, užili si spoustu zábavy, legrace a načerpali novou energii do pracovních dní.

Pobyt probíhal hladce díky profesionálnímu vedení Renaty Jandrtové a vždy připravenému ,,servismanovi“ Petru Knápkovi, který opravil všechny defekty. Naše poděkování patří i Městu Šumperk za finanční podporu této akce.

 

 

Alena Rosaková

 

 


Obrázky

01 01
02 02
03 03
04 04
05 05
06 06
07 07
08 08
09 09