SONS Šumperk - Stezka s Bílou pastelkou

Publikováno 18.07.2016 13:59 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

STEZKA S BÍLOU PASTELKOU

 

Děti ze šumperských MŠ a ZŠ se v úterý 21. června 2016 mohly zúčastnit naučného putování s názvem Stezka s Bílou pastelkou a ponořit se tak zážitkovou formou do světa nevidomých a slabozrakých.

Stezku tvořilo 5 stanovišť, na kterých se děti musely spoléhat pouze na smysly, na které se ve svém životě spoléhají lidé s různými stupni ztráty zraku. Pomocí čichu například rozeznávaly v domácnosti často používané bylinky, pomocí sluchu hlasy zvířat, chuťové buňky procvičily při rozlišování různých druhů pochutin a hmat využily při hledání klíče mezi hromadou různých předmětů. A to nebylo vše!

Než vyrazily na cestu plnou úkolů, seznámily je naše úžasné pracovnice s pomůckami pomáhajícím zrakově postiženým a předaly řadu velmi užitečných a zajímavých informací. Po splnění všech úkolů na stezce došly děti do cíle, kde na ně čekala odměna v podobě bonbónů. Pozornost upoutaly také stolní hry, showdownový stůl a zvuková střelba a paní učitelky měly co dělat, aby své svěřence od her odtrhly.

Děkujeme všem zúčastněným za projevenou přízeň a podporu při prvním ročníku Stezky s Bílou pastelkou a již teď se těšíme na další rok.

 
 
Oslovení lidé (159)

Obrázky

01 01
02 02
03 03
04 04