SEBEOBRANA – JISTOTA, KLID A SEBEVĚDOMÍ

Publikováno 08.04.2019 12:45 Odbočka Zlín


Jak k tomu došlo?

V loňském roce mne oslovil člen spřátelené odbočky s dotazem, jestli nevím o někom, kdo učí sebeobranu, o kterou by měl zájem. Přemýšlela jsem o jeho dotazu a pokoušela se najít řešení, které by bylo vyhovující. Pravdou je, že taková akce pro jednoho člověka by byla celkem náročná. Tak jsme si s kolegyněmi řekly, že bychom mohly uspořádat kurz pro více osob.

Po vlastních zkušenostech s tímto typem kurzu, který jsme absolvovali na našich  rekondicích, jsme se rozhodli uspořádat s naší dobrovolnicí a zároveň instruktorkou sebeobrany Lenkou Zedkovou z Cobra gym dvouměsíční kurz sebeobrany, který je šitý na míru právě nám, zrakově postiženým. V rámci Programu na podporu sociálně zdravotních aktivit jsme spolu s lektorkou zpracovaly žádost o dotaci a kurz se mohl tento pátek plně rozběhnout. Náš kurz bude probíhat v 8. lekcích po 2 hodinách.

Jaká je náplň kurzu?

Smyslem kurzu je naučit nevidomé a slabozraké ochranu vlastního bezpečí, vysvětlení prevence, psychologie, znalostí a pohybu těla a princip akce-reakce v návaznosti na řešení konfliktních situací, jak jim předcházet a jak se umět bránit v případě potřeby. Posílit sebevědomí a naslouchání vlastní intuici. Instruktorka zastává názor, že je lepší umět sebeobranu a nikdy ji nepotřebovat, než neumět nic a náhle ji potřebovat.

Už teď se těšíme na lekci č. 2, která proběhne na Zelený čtvrtek 18. 4. 2019.


Obrázky

Logo Cobra gym Logo Cobra gym
Instruktorka sebeobrany II.třídy Lenka Zedková Instruktorka sebeobrany II.třídy Lenka Zedková
Cvičení sebeobrany Cvičení sebeobrany
Cvičení sebeobrany Cvičení sebeobrany
Cvičení sebeobrany Cvičení sebeobrany
Cvičení sebeobrany Cvičení sebeobrany
Cvičení sebeobrany Cvičení sebeobrany