Rožnovský „Jarmark neziskových organizací v sociální oblasti“ se letos opět vydařil

Publikováno 14.09.2022 09:23 Odbočka Vsetín


Obrázek

V pravé poledne dne 7. září se zaplnilo náměstí v Rožnově pod Radhoštěm mnoha stánky neziskových organizací, aby předvedly veřejnosti, jaké služby město poskytuje.

Úvodem profesionální moderátor Tomáš Gross po seznámení s programem představil jako prvního účinkujícího nevidomého písničkáře Milana Hradila ze Zlína. Předsedkyně Oblastní odbočky SONS Vsetín  v rámci SONS navázala na Milana Hradila a představila služby, stanoviště s kompenzačními pomůckami, hrami pro osoby se zrakovým postižením a trasu k vyzkoušení chůze s bílou holí, to vše s klapkami na očích.  

Na pódiu se poté představilo několik dalších organizací, charita, diakonie, domovy pro seniory a další.  Bloky představujících organizací byly prokládány různými dětskými vystoupeními zpěvů a tanců. Procházející děti okolo stánků při splnění 4 různých disciplín byly obdarovány sladkostmi od pořadatelů.

Služby se tak nejen představily veřejnosti, ale i vznikly různá propojení mezi těmito organizacemi z ORP sousedních měst. Město Rožnov se zabývá bezdomovectvím, a tato akce pokračuje nocí venku, na kterou byla pozvána veřejnost i poskytovatelé služeb. Další den v rámci týdne soc. služeb následovala beseda rovněž o bezdomovectví.

Počasí se vydařilo, hudba přitáhla i veřejnost a tato náročná akce na organizaci,  splnila určitě svá očekávání. Já,  i mé kolegyně jsme odjížděly spokojeny, neboť jsme si nakoupily drobné dárečky od kolegů ze stánků, které potěšily nejen nás, ale i naše obdarované. Děkujeme městu Rožnov za umožnění prezentace našich služeb, pomůcek, ale i za nově navázané kontakty a nová přátelství. Již dnes se těšíme na další ročník úspěšné akce.

 

Ludmila Pavelková  


Obrázky