Rozmazaný svět v Hanušovicích

Publikováno 02.05.2016 12:25 Odbočka Šumperk


ROZMAZANÝ SVĚT V HANUŠOVICÍCH

 

Seznamovat školy, úřady i širokou veřejnost se životem nevidomých a slabozrakých je jednou z nejdůležitějších činností SONS ČR. Proto každým rokem pracovníci šumperské odbočky připravují prezentace v různých městech ve zdejším regionu.

Ve čtvrtek 21. dubna 2016 se jedna taková prezentace uskutečnila v Hanušovicích pod názvem Rozmazaný svět. V tamějším Kulturním domě bylo přichystáno 8 stanovišť, na kterých jste si mohli vyzkoušet pro vás tak rutinní činnosti jako je například příprava snídaně, výběr oblečení, chůze do školy nebo trávení volného času. Ale pozor! Vše v úplné tmě s klapkami na očích!

V kůži nevidomého člověka se v dopoledních hodinách ocitli žáci hanušovické základní školy. Sami si vyzkoušeli, jak neocenitelné jsou kompenzační pomůcky, jak si mohou nevidomý hrát a shlédli, jak pomáhají čtyřnozí chlupatí kamarádi. Právě vodící psi Milana Dvořáka z Brna ještě více umocnili už tak skvělou atmosféru celé prezentace.  Odpoledne byl kulturní dům přístupný i veřejnosti a akce pokračovala ve stejném duchu až do konce.

V příštím roce opět do Hanušovic zavítáme. Budeme rádi, když přijdete nahlédnout do světa nevidomých a slabozrakých a získáte povědomí o možnostech, které tito lidé mají.

 

Prezentaci podpořili:

Pekařství Drechsler, Hanušovice

Petr Hradil – Pivovarská restaurace Hanušovice

 

Děkujeme všem, co se podíleli na zajištění pohodového průběhu této prezentační akcE.

 

Libuše Skálová


Obrázky

09 09
08 08
07 07
06 06
05 05
04 04
03 03
02 02
01 01