Rozesílání „Novinek na webu PID“ e-mailem bylo zredukováno

Publikováno 02.02.2024 09:44 Chlanda Luboš


Návštěvníci a obyvatelé Prahy mohli dlouhodobě využívat skvělou službu systému PID (Pražské integrované dopravy) a to rozesílání novinek tohoto dopravního systému e-mailem. Po registraci uživatelům chodily zprávy s mnoha informacemi, zejména o plánovaných výlukách. Zrakově postižený uživatel měl tak jednoduše potřebné informace ve své e‑mailové schránce.

Systém PID se však neustále rozrůstá  a přibírá k Praze i další vlastní či středočeské okresy a množství informací narostlo do takové míry, že bylo rozhodnuto rozesílání informací o plánovaných výlukách e‑mailem ukončit.

Bohužel odběratelům o tom nepřišla žádná zpráva. Novinky sice chodí dál, ale neobsahují již informace o výlukách, které jsou nejdůležitější.

V minulosti jsme již s PID kvůli určitému problému s rozesíláním novinek komunikovali, proto jsme se na stejného člověka obrátili i tentokrát. Důvod nám osvětlil. Na štěstí ne jen to, ale nabídl i alternativy, jak se k informacím pohodlně dostat i nadále.

Možností je celá řada:

  • Využívat aplikaci PID Lítačka pro iOS či Android, kde jsou informace k výlukám a mimořádnostem dostupné na panelu Další v sekci Změny.
  • Navštívit web www.pid.cz a zde zvolit odkaz Změny v dopravě.
  • Provést registraci či se přihlásit na pid.cz/profil a aktivovat si zasílání informací e-mailem ke konkrétní lince. Možnost je však z klávesnice nedostupná.
  • Přihlásit si odběr RSS kanálu do vaší čtečky pomocí adresy https://pid.cz/feed/rss-vyluky/. Tato možnost je pravděpodobně nejpohodlnější.

Připomínáme možnost přihlásit se k odběru e-mailové konference Phainfo, kde se informace o nejzásadnějších výlukách v pražské dopravě také objevují.

Připravil: Michal Jelínek