Rehabilitační pobyt v lázních Skalka 18. – 20. 9. 2020

Publikováno 29.09.2020 09:44 Odbočka Olomouc


Obrázek

Cestovali jsme vlakem z Olomouce, a pak z Čelčic autobusem až k budově lázní. Po ubytování jsme dle rozpisu chodili na procedury, které probíhaly o patro níže, než byly naše pokoje. Ve 20 hod. jsme se sešli všichni ve společenské místnosti a zhodnotili zkušenosti a zážitky s procedurami, s ubytováním apod. Někteří účastníci si sami ještě přikoupili procedury, jiní ochutnávali přístupné léčivé prameny v nedalekém parčíku. Domluvili jsme se - dle procedur - na zítřejších společných vycházkách do okolí. Nikdo neměl negativní prožitky a všichni si chválili klid, příjemné prostředí, vstřícnost a obětavost pracovníků lázní. Před ukončením tohoto večerního setkání ve 22 hod. jsme ještě hráli společenské hry.

Druhý den po snídani v místní restauraci (snídaně byly v ceně pobytu) a po ranních procedurách nás čekala společná vycházka. Cestou krásnou, poklidnou podzimní přírodou k jezírkům a nedalekému hřbitovu a lesíku, jsme obdivovali nově instalované stojany s poučnými interaktivními hrami a hádankami i možnou hudební improvizací v podobě zavěšených polen z různých druhů dřeva. Potom se většina účastníků sešla na obědě v restauraci. Odpoledne nás čekalo absolvování procedur a relaxování po nich, vycházky do blízkého okolí (např. k nedalekému odvodňovacímu umělému rybníku s labutěmi), ochutnávání pramenů a zkoušení cvičebních zařízení na louce u lázní. Večer jsme opakovali setkání, které jsme ukončili hodnocením uplynulého dne a zábavnými hrami.

V poslední den - v neděli měl každý ještě alespoň jednu proceduru a do 11:30 jsme museli opustit pokoje. V restauraci jsme poobědvali a po zhotovení společné fotografie odjeli autobusem do Prostějova a odtud dalším autobusem do Olomouce.

Víkendový pobyt se velmi vydařil. Každý si zažil své domluvené, ale i předem objednané lázeňské procedury, a využíval volného času k relaxaci, setkávání, vycházkám, zábavě i odpočinku. K dobré atmosféře jistě přispělo i krásné slunečné počasí, které všechny potěšilo. Při cestě domů jsme společně plánovali další pobyt, opět zde v lázních Skalka. Doporučujeme všem!!!

Marie Kebrdlová


Obrázky