Radujme se, veselme se

Publikováno 04.07.2022 12:00 Odbočka Příbram


Obrázek

Ale kdepak, neblbneme a nezačali jsme předčasně zpívat vánoční koledy, jak se vám možná z nadpisu zazdálo. Následující akce byla totiž v programu červnových akcí uvedena jako „Veselé tvoření pro radost.“

Jedna naše členka nás totiž přivedla na nápad, jak po kdysi dávné slavné a úspěšné výrobě mýdel a poměrně nedávných laškovných hrátkách pro změnu se svíčkovým voskem, zase trochu rozvinout naše tvořivé schopnosti. To víte, co člověk, to tvořivec a pro Čechy, což je známá a staletími prověřená skutečnost, to platí pořád. A tak se stalo, že se 28. června 2022 u nás na odbočce sešlo několik lidí, aby si společně užili odpoledne a trochu se zašpinili v naději, že z toho třeba něco vyleze.

A že vylezlo.

Volba totiž padla na malování na trička. A jak jinak, vyzkoušeli si ho jak vidící, tak i nevidomí. Bývali by si ho zkusili i psi. Chtěli, přemlouvali nás, ale to víte, jejich rozverné povahy jim nedovolily setrvat v klidu a namáčení tlapek v barvách a následné tištění na oděvy by se neobešlo bez úklidu a možná i malování. Tak jsme jim to prostě zakázali.

Doufáme, že je vám jasné, že teď trochu kecáme.

Bylo nutné jen opatřit bílá trička, ale můžete použít jakoukoli barvu, šablony a barvy na textil.

Šablony, respektive vhodné obrázky, si můžete buď sami načrtnout, nebo se dají najít na internetu, stáhnout, vytisknout a vystřihnout. Ale je mnohem lepší, když si vysněný obrázek, který by měl být pro začátek spíše jednodušší, předem nakreslíte třeba na karton a vyříznete dřív, než těsně před okamžikem tvorby.

Zjistili jsme, že příprava šablon na místě hrozně zdržuje a dobrovolníci nestíhají. Právě i proto jsou lepší jednoduché tvary.

No ale vše se zdárně zvládlo a výslední medvídci, motýlci, kytičky a jiné roztomilé tvary dostaly věrnou finální podobu.

Podívat se můžete v galerii.

Díky za přízeň a těšíme se na další prověřování naší šikovnosti.

Odbočka Příbram


Obrázky