RECITÁL nevidomého klavíristy a zpěváka HONZY JAREŠE

Publikováno 09.05.2017 09:22 Odbočka Olomouc


Obrázek
Začíná: 06.06.2017 18:00
Končí: 06.06.2017
Kde: Divadlo hudby, Muzeum umění

Vážení přátelé,

 

dovolujeme si vás co nejsrdečněji pozvat na koncert nevidomého zpěváka a klavíristy Honzy Jareše, který pořádá naše organizace v rámci festivalu "Dny umění nevidomých na Moravě".

Koná se v úterý 6. června 2017

v Divadle hudby Muzea umění, Denisova ul. 47, Olomouc.

Začátek v 18 hodin.

Vstupné dobrovolné.

***

Podrobnosti o koncertu + plakátek najdete v příloze.

 

Budeme rádi za šíření této informace mezi vašimi kolegy a přáteli.

 

 

Těšíme se na vaši hojnou účast!

 

Jménem pracovníků odbočky

 

    Jan Příborský, předseda

 

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s.

Oblastní odbočka Olomouc

I. P. Pavlova 69, PSČ 779 00

Tel: 778 412 710

http://www.sons.cz/olomouc

https://www.facebook.com/sons.olomouc

 

 

Sjednocená organizace nevidomých

a slabozrakých ČR, z. s.

Oblastní odbočka Olomouc

 

pořádá v rámci 23. ročníku festivalu

¨

Dny umění nevidomých na Moravě

 

RECITÁL nevidomého klavíristy a zpěváka

HONZY JAREŠE

 

Kde - Divadlo hudby, Muzeum umění, Denisova 47, Olomouc

Kdy-v úterý 6. 6. 2017 od 18:00

Vstupné dobrovolné

 

Pořadatelé vás srdečně zvou na ojedinělý koncert zpěváka a klavíristy Honzy Jareše, který jako první nevidomý student absolvoval obor populární zpěv a klavír na Pražské státní konzervatoři. Své sólové koncerty nebo program s doprovodem skvělých instrumentalistů uvádí po celé České republice. V programu s názvem Veď mě dál, cesto má…… zazní písně ze zlatého fondu naší národní kultury                                                 Jan Jareš. Foto: archiv J. Jareš                                           

-------------------------------------------------------------------------------------

Na realizaci koncertu finančně přispěl Olomoucký kraj

-------------------------------------------------------------------------------------

        

      

 

Několik slov o DUN

 

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR pořádá každoročně Dny umění nevidomých na Moravě - festival zrakově postižených umělců a souborů, jejichž jsou nevidomí a slabozrací rozhodujícími činiteli.

Koná se již od roku 1995 v období jara a léta ve vybraných městech především střední, severní a východní Moravy.

Cílem festivalu je představit nejširší veřejnosti nadané zrakově postižené umělce a přesvědčit ji tak o tom, že nevidomý člověk má pouze ztížené zrakové možnosti, ale jinak je zcela schopen být nedílnou součástí společnosti.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Několik slov o interpretovi

 

Jan Jareš se narodil v roce 1981 v Hradci Králové, své dětství prožil v Brně. Absolvoval Základní školu pro nevidomé a současně Základní uměleckou školu v Brně - Králově Poli, obor zpěv a klavír. Poté se přestěhoval do Prahy a po několika letech soukromého hudebního vzdělávání byl přijat ke studiu na Pražské konzervatoři. Zde studoval jako hlavní obor populární zpěv pod vedením profesorky Lídy Nopové a současně i moderní klavír, pod vedením profesora Miloše Nopa a později profesora Karla Štolby. Studium oboru populární zpěv zakončil absolutoriem v roce 2011 jako první nevidomý student v historii školy. V současné době žije a pracuje v Praze.

V roce 2008 vydal Honza své debutové album "Některý lidi" s písničkami Tomáše Kympla. Česká televize natočila v dubnu 2014 o Janu Jarešovi dokument.

Jan Jareš má dlouholeté zkušenosti s vystupováním jednak jako klavírista, ale také jako zpívající klavírista. V jeho repertoár jsou skladby Osvobozeného divadla, Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého, Pavla Bobka, Waldemara Matušky či Jarka Nohavici, ale též písně světových  legend, jako jsou Louis Armstrong, Frank Sinatra, Elton John, Phil Collins, Leonard Cohen a mnozí další. Svá vystoupení podle potřeby moderuje česky nebo anglicky. Na koncertech Jareš vystupuje jako sólista nebo za doprovodu  bubeníka Mikoláše Nopa a také v triu s předními českými jazzovými muzikanty Jaro Helešicem a Tomešem Smetanou.

Mimořádně hlasově disponovaný zpěvák a výborný klavírista, přináší posluchačům nečekaný zážitek. Jan Jareš je výjimečný mladý muž, který se dokázal prosadit i přes svůj handicap, který musí od narození překonávat. Způsob, jakým zhodnotil své nadání, je v mnoha směrech obdivuhodný.

Vedle hudby má Honza i další zájmy. Jeho úplně největším koníčkem je cestování, do současné doby stihl navštívit přes 30 zemí. Neméně důležité místo v jeho životě zaujímá i sport, ať už se jedná o plavání, běh, jízdu na kole nebo lyžování.

Více informací najdete na internetových stránkách hudebníka: www.honzajares.cz.