Prohlídka Národního muzea

Publikováno 30.03.2023 12:13 Odbočka Pelhřimov


Obrázek

Ve staré budově Národního muzea nás uvítalo krásné, majestátní schodiště s ochozy. Vystoupali jsme po něm k expozicím až do Panteonu Národního muzea. Panteon se nachází přímo pod kupolí. Je to krásný sál s uměleckou výzdobou. Busty a sochy připomínají významné muže a ženy české vědy, společenského života a umění.

Prohlédli jsme si expozici „Nikdy se nevzdáme“. Zaujalo nás množství zvířat – od největších po nejmenší, suchozemská i vodní, hmyz, ptáci, plazi..... Sál minerálů, byl také velkým zážitkem. Je neuvěřitelné, kolik barevných a tvarově různorodých minerálů příroda vytvořila.

Další expozicí byl pravěk a jeho časová údobí. Samozřejmě nechyběl mamut a mamuťátko.

Několik členů výpravy se odhodlalo vyčkat ve frontě na prohlídku kopule. Čekání stálo za to. Výhled na Prahu z kopule byl krásný, zase jiný, zajímavý...Václavské náměstí jako na dlani.  

Část výletníků se rozhodla ještě pro prohlídku nové budovy Národního muzea, která je propojena se starou budovou podzemní spojovací chodbou. Druhá část výletníků si ještě prohlédla expozici o české historii.

Nakoupili jsme si suvenýry, občerstvili jsme se a chystali se na návrat domů. Byli jsme uchození, ale zážitek to byl opravdu nádherný a máme na co vzpomínat.  

                                                                                                                                                                                      Napsala: M. Drbalová


Obrázky

na vlakovém nádraží na vlakovém nádraží
v muzeu v muzeu
při prohlídce muzea... při prohlídce muzea...
při prohlídce při prohlídce
v muzeu v muzeu