Prezentace služeb SONS na Senior symposiu v Přerově

Publikováno 08.10.2019 12:18 Odbočka Přerov


Obrázek
Prezentace služeb

Pracovnice přerovské SONS a TyfloCentra se dne 3. října 2019 zúčastnily akce města Přerova v dopoledním programu "Senior symposia," kde mohly prezentovat služby. Návštěvníci u tohoto stánku ocenili možnost objednat si časopisy se zvětšeným písmem vydávané Zorou, zaujal je i stolní kalendář, kompenzační pomůcky a simulační brýle. Této akce se zúčastňuje SONS i TyfloCentrum každoročně. V tento den se o našich službách dozví nejméně stovka nových osob. Někteří z nich budou naše služby časem také potřebovat a navštíví nás.
K.H.

Co je "Senior symposium?"
„Senior symposium 2019 již tradičně představuje setkání seniorů se skupinou profesionálů působících v nejrůznějších oblastech péče o seniory. Vybraní odborníci vystoupí v sérii přednášek obsahově zaměřených k nejrůznějším aspektům aktivního stárnutí. Přednášky jsou uspořádány do obsahových bloků a proloženy kulturními vystoupeními, která umožňují prezentovat své dovednosti dětem a mládeži ze základních a středních škol, členům různých zájmových sdružení, pěveckých sborů a hudebních skupin. „Senior symposium 2019“ umožní prezentovat služby nabízené seniorům občanským sdružením, neziskovým organizacím, obecně prospěšným společnostem, zdravotnickým organizacím a dalším. V rámci těchto prezentací mohou zájemci z řad seniorů například ochutnat některé druhy potraviny, nechat si zdarma přeměřit krevní tlak, tělesný tuk nebo kvalitu zraku, ale také získat bohaté informace o nabídce služeb pro seniory v regionu."

zdroj: https://www.prerov.eu/cs/magistrat/socialni-oblast-a-zdravotnictvi/socialni-prevence/senior-symposium/senior-symposium-2019/

Obrázky