Prezentace firmy DMA, s. r. o., Praha

Publikováno 25.07.2017 23:21 Odbočka Jičín


     Dne 19. července 2017 se členové oblastní odbočky Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých, z. s., v Jičíně sešli na první schůzce ve 3. čtvrtletí na městském úřadě.

     V tento den nás navštívila firma DMA, s. r. o., Praha. Proběhla prezentace s praktickými ukázkami kompenzačních a zdravotnických pomůcek.

     Nejdříve pan Wencl představil kompenzační pomůcky pro zrakově postižené  (čočky, konturovací pasta, rolničky, papíry a další). Poté se pokračovalo opěrnou holí s názornou ukázkou a možnými vychytávkami, dále různé typy vozíčků, chodítek.

     Další kategorií byly pomůcky do koupelny, které slouží k eliminaci rizika pádů – různé protiskluzové podložky, sedáky do vany, sedáky na vanu, madla.

     Pomůcky pro usnadnění hygieny – kartáče, hřebeny, pomůcka na šampón při mytí vlasů s ergonomickou úpravou (při omezení pohybu), kartáč na nohy, navlékač ponožek.

     Tyto další pomůcky nám byly názorně předvedeny: drtič léků, půlič léků, otvírač (lahví, plechovek, sklenic, sáčků), podavač předmětů, samozatahovací tkaničky, různé kloboučky – láhve, sklenice, další větší kloboučky na židle, postel (pro lepší vstávání).

     Prodejny nabízí i další sortiment zboží, co se týče zdraví a péče o tělo.

     Naši členové byli překvapeni širokým sortimentem a vychytávkami všeho druhu pro usnadnění. Pan Wencl zodpověděl spoustu dotazů.

     Zazněly pochvaly na pracovnice místní prodejny DMA v Jičíně paní Ivetu Kastlovou a Jitku Sedláčkovou. Někteří členové hned po skončení schůzky navštívili tuto prodejnu.

     Chtěli bychom poděkovat firmě DMA a především panu Mgr. Radku Wenclovi, který přijel za námi až z Prahy, za perfektní prezentaci s názornými ukázkami spousty pomůcek.

     Děkujeme firmě DMA, s. r. o., Praha za finanční příspěvek pro místní odbočku v Jičíně.Tento příspěvek bude využit na pokrytí nákladů na volnočasové aktivity našich členů.

Za OO SONS, z. s., Jičín,

předsedkyně Ing. Lucie Strašíková


Obrázky