Předvánoční aktivity odbočky Vsetín

Publikováno 15.12.2022 12:37 Odbočka Vsetín


Jako téměř pravidelně navštěvujeme předvánoční Prahu, stalo se tak i letos. 2. - 5. prosince jsme uspořádali víkendový pobyt v hlavním městě Praha. Po příjezdu jsme zdolali kopec na Vítkov, kde nás v Armádním muzeu přivítala průvodkyně, která nám komentovanou a hmatovou prohlídkou přiblížila jednu z části muzea. Zasněženou Prahou jsme se přebrouzdali na rozsvícené a bohatě zdobené Staroměstské náměstí. V dalších dvou dnech jsme navštívili různé pamětihodnosti, např. České muzeum hudby-Hudební zvěřinec. Poslechli jsme si populární písničky, slavné skladby, ale i skutečné zvuky přírody z ptačí říše, vodního světa, z lesa i z exotických krajů.

Večery se nesly v duchu společenském a kulturním. U příležitosti dne zdravotně postižených byl uspořádán SONS ČR, z.s. již 27. ročník slavnostního koncertu zrakově postižených sólistů, který jsme navštívili.  V naplněném Španělském sále Pražského hradu naši přítomní členové velmi ocenili proslovy prezidenta SONS ČR, ministra zdravotnictví a dalších řečníků. Na tomto koncertě vystoupili špičkoví sólisté, Ráchel Skleničková zahrála na klavír Mozartův koncert, Milan Arner pak novou skladbu napsanou přímo pro něj v letošním roce panem Eduardem Doušou. Oba sólisty doprovodil Karlovarský symfonický orchestr se svým šéfdirigentem Ondřejem Vrabcem. Byl to pro nás všechny nezapomenutelný zážitek.

Další večer jsme se velmi pobavili při divadelním představení Holky jako květ s Eliškou Balzerovou, Ivou Pazderkovou a Marikou Šoposkou v divadle Studio DVA.

Z Prahy jsme odjížděli plni dojmů a zážitků.

7. prosince se uskutečnilo vánoční posezení v Restauraci Domu kultury Vsetín, kde po přivítání byli přítomní seznámeni s programem a krátce s aktivitami uplynulými i plánovanými do konce roku. Program probíhal s vánoční tématikou, vystoupily děti ze souboru Malá Jasénka. Následovalo vystoupení studentky Elišky Hýžové s ukázkou břišního tance. Vystoupení zakončil téměř nejmladší přítomný Filípek Martinec s vánočními básničkami a písničkou. Následovala ochutnávka 5 vzorků vánočního cukroví, které do soutěže přinesly naše členky. Samozřejmostí pro naše členy byla jako vždy soutěž o ceny, které členové a uživatelé služby věnovali do této soutěže. Vánoční setkání zpestřila amatérská skupina Eva, Jiřka a Milan hrou a zpěvem na různé harmoniky. Všichni odcházeli spokojeni a předvánočně naladěni.

Ve Valašském Meziříčí se uskutečnil souboj v bowlingu v útulném prostředí Hotelu Abácie. Přivítal nás příjemný personál recepce i restaurace. Na dvou drahách jsme se příjemně protáhli a bylo nám úplně jedno, zda měl někdo 208 bodů nebo 60. Hlavně, že jsme se pohybovali a dobře se pobavili. Výjimečně na této aktivitě vládli muži a ani tu nehrála roli věková kategorie.

V této sportovní aktivitě budeme ještě pokračovat v pondělí 19.12., kdy se uskuteční bowlingové klání tentokrát v restauraci vsetínské galerie. Soutěžící se utkají na dvou drahách, z toho má jedna dráha boční mantinely.  Tyto mantinely ocení nejvíce osoby se ZP, kterým se ne úplně dobře v bowlingu daří.

Pro velký zájem o sportovní aktivity tyto plánujeme i na příští rok.

 

Ludmila Pavelková


Obrázky