Pozvánka na výlet do Prahy za památkami a kulturou

Publikováno 12.07.2022 15:16 Odbočka Šumperk


Obrázek
Začíná: 28.07.2022 06:50
Končí: 29.07.2022
Kde:

Výlet do Prahy za památkami a kulturou

 

      Srdečně Vás zveme do našeho nejhezčího hlavního města, a to ve čtvrtek 28. 7. – pátek 29. 7. Pojedeme hromadně tam i zpět RegioJetem z vlakového nádraží v Zábřeze. Sraz na vlakovém nádraží v Šumperku v 6:50 hodin. Nocleh bude zajištěn v Křesťanském domově mládeže u sv. Ludmily na Náměstí Míru. Cena za 1 noc: 470 Kč + 70 Kč snídaně + 50 Kč městský poplatek  (děti do 10ti let 100 Kč + 20 Kč snídaně). Polední obědové menu bez objednání: 100 Kč. Vzhledem ke včasné rezervaci jízdenek, vstupů a noclehu vás žádáme o včasné nahlášení, a to do pondělí 11. 7. s uhrazením nevratné zálohy 600 Kč. Sraz na šumperském vlakovém nádraží ve čtvrtek v 7:25 hod. Předpokládaný návrat do Šumperka v pátek okolo 21:15 hodin. S sebou: léky, pevnou obuv a dobrou náladu.

Program ve čtvrtek: malý okruh po pražských pamětihodnostech, poté parníkem po Vltavě. Cena 290 Kč / 1 hodina, lanovkou na Petřín a procházka po Petřínu. Večer v 19:30 hodin ČERMÁK STANĚK COMEDY: BOOMER HOOLIGANS na zahradě Werichovy vily na pražské Kampě. Miloš Čermák a Luděk Staněk ve své pravidelné stand-up show Boomer Hooligans komentují vše, co se děje. Každé představení je jedinečné, v každém se improvizuje, v každém se jde na hranu a někdy i za ní. V případě nepříznivého počasí bude akce přesunuta ze zahrady do podkroví. Vstupné 290 Kč.

Program v pátek: Národní muzeum: Když hvězdy září – osobnosti české Thálie dvou století. Ve výstavě tak budeme mít možnost vidět předměty z osobních pozůstalostí velkých hereckých hvězd (např. Ema Destinnová, Hana Kvapilová, Jindřich Mošna, Oldřich Nový, Adina Mandlová, Svatopluk Beneš, Karel Höger, Vlasta Chramostová, Radovan Lukavský a mnozí další). Budou vystaveny jejich šperky, oblečení a módní doplňky, osobní i ateliérové fotografie, obrazy a busty, drobné artefakty z každodenního a uměleckého života, anebo pozoruhodné dokumenty. Vstupné pro ZTP, ZTP/P a jejich doprovod zdarma.