Pozvánka na koncert do Starého Města u Uherského Hradiště

Publikováno 03.07.2019 13:36 Filgasová Dagmar


11.10.2019 v 17:00 kostel sv. Ducha a Galerie Slováckých vín v Uherském Hradišti

 

Pozvánka

Dny umění nevidomých Staré Město u Uherského Hradiště

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých SONS ČR, z.s. oblastní odbočka Uherské Hradiště vás srdečně zve na závěrečný koncert festivalu Dny umění nevidomých na Moravě, který se uskuteční dne 11. října ve Starém Městě v kostele sv. Ducha a následně v Galerii Slováckých vín v Uherském Hradišti.

Vystupující:

Barbora Mirgová

Barbora je zrakově handicapovaná umělkyně, zpěvačka. Mimo svá sólová vystoupení je Barbora součástí tria MAKABARA, jejich repertoár je zaměřen na židovskou hudbu.

Ráchel Skleničková

Ráchel se narodila jako zcela nevidomá. Vystudovala obory Klavír a zpěv na gymnáziu a konzervatoři a střední škole pro zrakově postižené. Účastnila se mezinárodních soutěží, např. ve Washingtonu, kde vystoupala na stupně vítězů. Od roku 2003 je ve spojení s nadací Světluška, pravidelně účinkuje na benefičních koncertech Světlo pro světlušku. V loňském roce si zahrála i na festivalu Pražské jaro, kde sklidila obrovské ovace. Mluví se o ní jako o nevidomém hudebním zázraku. V současné době studuje na hudební fakultě pražské AMU.

Cimbálová muzika Falešnica

CM Falešnica ze Slovácka, přesněji okolí Boršic u Blatnice a Blatničky, která vznikla mezi lety 2010 a 2011. Je vedená nevidomým primášem Radimem Vojtkem. Jak o sobě sami říkají: „Jsme banda mladých kluků, kteří mají rádi muziku a rádi baví lidi kolem sebe“.

Program akce:

17:00 zahájení

17:10 koncert v kostele sv. Ducha

20:00 posezení v Galerii Slováckých vín

Zažijte úžasnou atmosféru v kostele sv. Ducha ve Starém Městě u příležitosti závěrečného koncertu festivalu DUN. Poté se přesuneme do Galerie Slováckých vín v Uherském Hradišti, kde bude následovat posezení u cimbálu, můžete se tak pobavit a ochutnat, případně i zakoupit, výborné moravské víno. Srdečně zveme vás, členy organizace, vaše průvodce i přátele.  Zájemci nechť nás kontaktují na email: zeleznik@sons.cz nebo na telefonu 778768383 a to do konce července. Pro nahlášené zájemce bude zajištěno ubytování (v ceně zhruba 600Kč).

Podrobnější pokyny a informace budou upřesněny.

UPOZORNĚNÍ: Nahlaste prosím svou účast co nejdříve – abychom byli schopni pro vás zajistit co nejnižší cenu ubytování. Podle počtu nahlášených se bude tato částka odvíjet.

Vstupné na obě části koncertu je dobrovolné.