Poznáváme cizokrajné kuchyně

Publikováno 14.09.2022 07:38 Odbocka Brno


 

Sešli jsme se v ruské restauraci The-borsch. nebyli zde žádní další hosté, takže díky vstřícnému personálu jsme měli možnost seznámit se s typickými pokrmy a dovědět se také něco o jejich přípravě:

Boršč je tradiční polévka připravovaná z červené řepy, která mu dodává charakteristickou sytou barvu. Boršč                se od běžných polévek liší složitým receptem a dlouhou dobou vaření. Klasicky se podává se zakysanou smetanou.

Vareniki jsou z tenkého těsta plněné bramborami, dušeným zelím nebo lesními plody. Klasicky se podávají se zakysanou smetanou. Neobsahují maso.

Pelmeni jsou stejně jako boršč základním pokrmem ruské kuchyně. Jedná se o tenké těsto plněné mletým vepřovým a hovězím masem. Klasicky se podávají se zakysanou smetanou.

Plněné papriky se připravují z paprik bez semínek, které se naplní mletým vepřovým a hovězím masem, rýží, strouhanými rajčaty, a poté se několik hodin dusí v rajčatové omáčce.

Plněné zelné závitky jsou mleté vepřové maso s kořením zabalené do zelných listů a dušené v rajčatovém protlaku. Klasicky se podávají se zakysanou smetanou.

Pirožky jsou z kynutého těsta, s náplní a kořením. To vše se smaží na velkém množství slunečnicového oleje. Obvykle se podávají jako předkrm. Lze je podávat i samostatně nebo jako přílohu k polévkám, zejména k boršči.

Nejoblíbenější ruský dezert jsou ořechy s kondenzovaným mlékem - úžasná kombinace křupavých sušenek a vařeného kondenzovaného mléka. 

Měli jsme tedy lepší představu, na čem si pochutnáme. Jídla byla opravdu výborná.

Jakou kuchyni vyzkoušíme příště – co třeba čínskou?

 

 Velký dík patří pracovníkům restaurace The-borsch za jejich ochotu nás u nich nechat posedět a strávit tak příjemný večer.

 

manželé Hluší