Podpořte Klub držitelů vodících psů SONS ČR, z.s.

Publikováno 01.09.2023 12:11 Odbočka Šumperk


Obrázek

PODPOŘTE KLUB DRŽITELŮ VODÍCÍCH PSŮ SONS ČR, Z.S.

 

 

Klub držitelů vodících psů SON SČR, z.s. se na nás obrátil s prosbou o sdílení následujících řádků. Máte – li možnost KDVP finančně nebo jinak podpořit, neváhejte do toho jít, právě tady to má smysl.

 

JEN ZDRAVÝ A SPOKOJENÝ VODICÍ PES A JEHO ZODPOVĚDNÝ A INFORMOVANÝ MAJITEL SPOLU MOHOU VYTVOŘIT DOKONALOU DVOJICI

Klub držitelů vodicích psů SONS ČR, z. s. sdružuje zrakově postižené držitele vodicích psů z celé republiky bez ohledu na to, jakého je plemene a ve které cvičitelské škole čtyřnohý pomocník své dovednosti získal. V několika regionech se členové scházejí, vyměňují si zkušenosti a sledují nové i osvědčené trendy v péči o psa.

Vodicí pes pro nevidomé patří mezi kompenzační pomůcky, na které stát přispívá poměrně velkou částkou, nemalá je však i spoluúčast, kterou musí nevidomý na jeho koupi doplatit, nehledě na finanční náročnost spojenou s péčí o něj. Proto je v zájmu každého z nás, aby si jeho vodicí pes co nejdéle udržel zdraví i schopnosti svou zodpovědnou službu vykonávat.

 

Z toho důvodu pořádáme řadu přednášek, seminářů a konzultací s odborníky na výživu, zdraví, chování a práci psů. To s sebou pochopitelně nese náklady – nájem, doprava a honoráře pro přednášející, drobné odměny pomocníkům-průvodcům apod.

Protože máme zájem na tom, aby naši členové byli co nejlepšími pány dobře vedených vodicích psů a své dovednosti si stále upevňovali, přispíváme také účastníkům procvičovacích pobytů, organizovaných výcvikovými školami.

K tomu, abychom mohli výše zmíněné výdaje pokrýt, slouží od konce dubna projekt na dárcovském fóru Darujme.cz

 

 

 

 

 

https://www.darujme.cz/projekt/1207823

kde lze přispívat individuálně, anebo prostřednictvím Dárcovské výzvy pro firmy a kolektivy.

Přispět nám můžete i přímo na naše konto u ČSOB č. 322691270/0300.

za příspěvek vyšší než 100 Kč vám rádi zašleme dětskou knížku o tom, co všechno se museli dva labradoří bráškové naučit, než se z nich stali opravdoví vodicí psi – dostanete ji i s věnováním a podpisem autorky.

V regionech, kde máme aktivní členy, vám můžeme nabídnout besedy pro kolektivy dětí i dospělých, v nichž se účastníci dozvědí nejen o vodicích psech, ale vůbec o životě zrakově postižených lidí.

Napíšete-li na kdvp@sons.cz, rádi vám zodpovíme další dotazy a na akci se domluvíme.

 

Můžete také navštívit naše stránky

https://www.sons.cz/kdvp

Najdete nás též na facebooku

https://www.facebook.com/vodicipsi/

 

Potěší nás, pokud nám budete moci přispět buď finančně, nebo alespoň sdílením tohoto článku s těmi, o kterých si myslíte, že by pomoci mohli.

 

„text výzvy převzat“