Poděkování nejlepším

Publikováno 22.11.2023 09:28 Odbocka Brno


Obrázek

I když za Jihomoravský kraj vyhrála dvojice z Blanska, tak jsme na této akci měli zastoupení, neboť SONS vyhlásila novou kategorii Pro zaměstnance a dobrovolníky. Zde druhé místo obsadila trojice ve složení Josef Kaplan s dobrovolníky Kateřinou Majorovou a Janem Otáhalem, kteří společně vybrali 23.600 korun a o 2.200 korun prohráli s nejlepší trojicí právě z Blanska.
Prvním gratulujeme.
Chtěl bych tímto velmi poděkovat nejen těm dvěma dobrovolníkům, ale všem, kteří se pro naše odbočky na Sbírce podíleli a chodili s kasičkami.
V Rezidenci primátora Pro nás bylo na začátek připraveno přivítání s možností dát si kávu a pozdravit se s přítomnými. Byla možnost představit naše dobrovolníky prezidentovi a viceprezidentovi SONS.
V krásném sále nás akcí provázela Nicole Fryčová. Nad akcí převzala záštitu místopředsedkyně Senátu Jitka Seitlová a účastnila se i první místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Věra Kovářová. Pozdravil nás za partnery Sbírky a sponzory akce prezident Lions klub Česká a Slovenská republika Čestmír Koželuha. Prezident SONS Luboš Zajíc oznámil, že jsme letos vybrali více než 4.600.000 korun. Předávání ocenění bylo proloženo vystoupením Vokál klubu SONS. Po ukončení byl malý raut a po něm se zájemci odebrali do muzea vojenství na Vítkov.
Na obrovské ploše je zde k vidění expozice od pravěku k současnosti rozdělená na několik úseků. Muzeum určitě stojí za celodenní návštěvu. Je tam sice dost tma, ale je si co osahat a co se dozvědět.

Josef Kaplan