Plánujeme - Cvičení na židlích, Qardo

Publikováno 08.02.2023 10:25 Odbočka Nový Jičín


Milí přátelé, od března plánujeme zařadit do našeho pravidelného programu dvě aktivity, které budou probíhat vždy v úterky dopoledne. Prosíme, pokud máte zájem o tyto aktivity, kontaktujte nás telefonicky nebo emailem. Tyto aktivity zařadíme jen v případě, že projevíte aktivní zájem. 

Ilustrativní foto k akci Cvičení na židlíchCvičení na židlích 

Od 7. března bychom rádi zařadili do pravidelného programu cvičení na židlích. Toto cvičení bude velmi nenáročné, půjde o protahovací a uvolňovací cviky společně s dechovými cvičeními. Cvičit budeme u nás v klubovně každé první a třetí úterý v měsíci od 10:00 hodin. 

Na toto cvičení budete potřebovat jen volnější halenku či tričko, ve kterém budete moci pohodlně zvednout ruce nad hlavu a nebude vás to nijak omezovat či škrtit.

Cvičení bude zdarma a postupně se naučíte cviky tak, abyste je mohli cvičit samostatně. Pro zájemce pak nahrajeme i MP3 záznam s vybranou sestavou cviků k přehrání z flash disku nebo CD.

 

 

Ilustrativní foto k akci Qardo - zdroj TyflopomuckyQardo

Qardo je společenská hmatová hra pro nevidomé a slabozraké, kterou s nimi mohou hrát i vidící. Při této hře se nejen dobře pobavíme, ale procvičíme si také hmat a paměť.

Od 14. března se tedy každé druhé a čtvrté úterý dopoledne sejdeme u nás na odbočce u této hry. Při prvních setkáních se seznámíme s hracími žetony a pravidly hry. Věříme, že vás hra qardo zaujme a oblíbíte si ji. Hrát ji pak můžete také doma s rodinou či přáteli.