PSÍ SMEČKA NA HAVLÍČKOBRODSKU

Publikováno 08.04.2016 06:53 Odbočka Havlíčkův Brod


Obrázek

VYHRÁLA ZORA

   Do naší psí smečky přibyl čtvrtý člen. V lednu jsme umístili kasičku do prodejny COOP v Polné. V tomto městě zatím žádný sbírkový pejsek nikdy nebyl, proto jsme chtěli veřejnost informovat o významu a účelu těchto sympatických figurin. Prvním krokem byl článek, zaslaný do Polenského zpravodaje. V něm se čtenáři seznámili s posláním a činností SONS, něco málo si přečetli o výcviku vodících psů a sbírkových psech.

   Oslovili jsme- stejně jako v loňském roce v Přibyslavi- žáky prvního stupně Základní školy v Polné. Díky ochotě a nadšení paní zástupkyně Močubové se do ankety o nejhezčí jméno pro pejska zapojilo deset tříd. Každá třída schválila jedno a z nich jsme dlouho vybírali. Posuďte sami: Rex, Ben, Punťa, Zora, Josefínka, Alík, Tyflík, Dášeňka, Alvin a Čelsí. Nebylo jednoduché vybrat jedno, moc se nám líbila Josefínka, ale nakonec jsme se rozhodli pro Zoru. Krásné, krátké, lehce zapamatovatelné, navíc stejně zní i jméno časopisu, který pro nás vydává vydavatelství SONS v Praze a je v něm určitá symbolika svítání a naděje.

   Třídní paní učitelka z 1.C, odkud Zorka přišla, bude kmotrou při symbolickém křtu a zúčastní se ho i děti, které vyrábějí obojek se jménem.

   Několik ochotných majitelů firem a obchodů věnovalo dárky pro děti, které se ankety zúčastnily. Předáme jim cukrovinky, bloky, psací potřeby, drobnosti z lékárny, obrázky a naše usměvavé sluníčko. Děkuji všem, kteří se zapojili a přeji Zoře, aby se jí v Polné líbilo. Děti se ji chystají navštěvovat a jistě často zazvoní mince, které jí budou padat do bříška.

 Uvedená fotka je ze křtu vPřibyslavi.