POZVÁNKA-Historie mobilních telefonů - výzva pro všechny technické nadšence!

Publikováno 30.01.2019 15:53 Odbočka Kyjov


Obrázek
Začíná: 11.02.2019 14:00
Končí: 11.02.2019 16:00
Kde: Kyjov

Jistě je Vám známo, že mobilní telefony doslova hýbou světem! Pulty obchodů jsou přeplněny všemožnými hightech modely, jež oplývají škálou nejrůznějších funkcí. Ovšem, funkcemi se samozřejmě přístroje všemožně liší, ale zevnějšek je, díky rozměrným dotykovým panelům přirovnatelný k placce bez jakýchkoliv zajímavých prvků! Nedávno tomu bylo zcela jinak! Mobily sice nedisponovaly vymoženostmi dnešní doby, zato ale byly konstrukčním zpracováním více než zajímavé a dle tvaru jste klidně poznali, že třímáte Nokii, Alcatel, nebo Siemens! To už dnes bohužel možné není.

Ale přece! Zveme Vás na jakousi improvizovanou přednášku, v níž se alespoň pomyslně, vrátíte krapet v čase a projdete se historií mobilů od A až do Z.

Nebude to však jen nějaké obyčejné povídání - součástí besedy bude i ukázka vybraných kousků ze soukromé sbírky, jež v dnešní době prakticky nikde neuvidíte. Přístroje si budete moci osahat a u některých z nich Vám též bude předvedeno i vestavěné vyzváněcí melodie. Kdoví, neobjevíte-li ten Váš mobilní stroj, na který jste před lety nedali dopustit!

Celým odpolednem vás provede Daniel Belka.