POSEZENÍ U KRBU

Publikováno 04.01.2019 07:03 Odbočka Havlíčkův Brod


Obrázek

   V místnosti, kam nás hostitelka uvedla, příjemně hřál oheň, praskající v krbu. Usadili jsme se pohodlně a na stole se objevily hrnečky s jablečným čajem, ochuceným a ovoněným skořicí, hřebíčkem a kardamomem, vynikající koláč z ovesných vloček s tvarohem a jablky.

   Atmosféra v pokoji byla velmi příjemná a my pozorně poslouchali přednášku paní Ivy o přírodním léčitelství. Vyprávěla nám, jak se vlastně dostala k ajurvédě, a že tomu vlastně předcházela i moudra od její babičky. Příroda nám poskytuje nepřeberné množství prostředků ke zmírnění bolestí a mnoha zdravotních potíží. Obklady, zábaly, čaje a odvary, ty mohou často skvěle nahradit drahé léky a přípravky z lékárny. Poradila nám, jak například používat med při bolestech šlach a kloubů, syrové strouhané brambory jsou zase vynikajícím prostředkem na snížení horečky.

   Prohlédli jsme si také knihy, které paní Georgievová napsala. Jsou plné velmi zajímavých receptů ze zdravých a dostupných surovin, jednoduché a chutné. V knihách najde čtenář i spoustu dobrých rad.

   Otázek přibývalo, paní Iva ochotně odpovídala a vysvětlovala. Popíjeli jsme čaj a dvě hodiny uběhly jako voda.

Poděkovali jsme, rozloučili jsme se a už nyní víme jistě, že se do mlýna Poštolka na jaře vrátíme. To už bude opravená podlaha v mlýnici, kde se často odehrávají koncerty a jiné kulturní akce. K manželům Georgievovým do mlýna jezdí lidé z měst i z venkova, nacházejí zde klid a zároveň nejrůznější aktivity, cvičí jógu, setkávají se a je jim tu velmi dobře. I my se tam určitě budeme vracet...