Online beseda s Karlem Giebischem

Publikováno 12.11.2020 16:25 Odbočka Kyjov


Obrázek

Jakmile byl na podzim vyhlášen nouzový stav, hledali jsme formu, jak se setkávat s našimi členy, jak je zapojit do nějaké činnosti. Nejvhodnější a také středně schůdnou cestou se nám zdálo online setkávání. Nejdříve jsme tuto techniku museli zmáknout a zvládnout sami. Hledali jsme přes kterou doménu to půjde nejsnáze a nejefektivněji. Po různých pokusech a omylem jsme zvolili online formu na platformě Google Meet. Sice není tak jednoduchá jako například Skype, je třeba registrovat si účet na Googlu, ale ovládání a kvalita poslechu je prima. Všem, kteří projevili zájem o tato setkání jsme nabídli online technickou poradnu a taktéž se pro mnohé otevřela nová cesta komunikace, kterou můžeme v budoucnu využívat.

Tyto online setkávání plánujeme na každé pondělí, tedy v čase, kdy se běžně setkáváme. Je fajn, že každý týden nám přibude nový odvážný a zaučený člen, pomalu se naše online základna rozrůstá.

Konkrétně tato beseda byla otevřená všem zrakově postiženým lidem, měli jsme účastníky z celé republiky a dokonce i ze zahraničí. Můžeme tedy končit slovy klasika - vše se v dobré obrátí :-)


Obrázky