Ohlédnutí za Oblastním shromážděním ve Val. Meziříčí

Publikováno 27.10.2023 13:18 Odbočka Vsetín


Obrázek

V sobotu 21. října 2023 se uskutečnilo podzimní Oblastní shromáždění ve Vzdělávacím a relaxačním centru U Mamulky ve Valašském Meziříčí. Jako již tradičně shromáždění bylo celodenní, v dopolední části nás navštívili zajímaví hosté. Paní Ing. Hubová z hasičského sboru nás upozornila v rámci prevence na nebezpečí požáru a spolu s kolegou nám o přestávce zároveň předvedli zajímavou výstroj hasičů. V dalším vstupu Mgr. Kateřina Kalčáková z odboru sociálních věcí MÚ VM nás seznámila s možností vydání euroklíčů, seniorských obálek a připraveným projektem v rámci senior taxi ve Val. Meziříčí. Pan Foltýn se zmínil o připravovaném projektu, který spočívá ve výběru spotřebičů pro handicapované. 

V přestávce měli členové možnost objednat si periodika, se kterými byli předtím seznámeni, zakoupit si kalendáře, zaplatit členské příspěvky na rok 2024, vyzkoušet si hasičskou techniku a pobavit se s hosty.

Po přestávce proběhlo poděkování dobrovolníkům za pomoc při sbírce Bílá pastelka. Na tuto celostátní sbírku navázal svým projevem prezident SONS ČR Mgr. Luboš Zajíc rovněž poděkováním. Dále popsal, jak probíhala sbírka v Praze. Z jeho slov jsme se dále dozvěděli o online besedách, petici o zvýšení příspěvku na péči a dalších průběžných i připravovaných projektech. Dále L. Zajíc připomněl, že stále trvá možnost setkání s prezidentem a viceprezidentem v první a třetí pondělí odpoledne a to po skype, rovněž i po telefonní lince. Dále si vzala slovo  D. Filgasová, která nás informovala o pořízení nového služebního vozidla a chodu na masérském pracovišti. L. Pavelková krátce seznámila přítomné s uplynulými a nadcházejícími aktivitami. V diskusi pan prezident a pracovnice MÚ zodpovídali dotazy členů. Těsně před společným obědem nás přišel pozdravit pan místostarosta místního MÚ Petr Nachtman. Nový místostarosta vyzvedl naši bohatou činnost a přislíbil svou náklonost i v příštím období.

Po obědě nás lektor Jiří Sedláček seznámil s umělou inteligencí pro handicapované. Dále se přítomní pobavili při soutěži o ceny, které si přinesli. Humorná povídka lidového vypravěče Václava Valáška, přednesená manželkou Marií udělala pěknou tečku za tímto naším shromážděním.

Závěrem předsedkyně všem poděkovala a popřála hodně zdraví.

 

Ludmila Pavelková


Obrázky