Obnovujeme aktivity oblastní odbočky SONS

Publikováno 26.05.2020 08:35 Odbočka Olomouc


Od čtvrtka 28. 5. 2020 tedy spouštíme v rámci sociálně aktivizačních služeb čtvrteční odpolední akce v terénní formě. Všechny akce budou s ohledem na aktuální nařízení vlády až do 21. 6. 2020 určeny pouze osobám mladším 50 let. Veškeré aktivity proběhnou v omezeném režimu, a v průběhu jejich konání je nutné dodržovat všechna preventivní opatření (např: dodržování dvoumetrového rozestupu, ochrana nosu a úst, a podobně). Kapacita je omezená.
Jak již bylo řečeno výše, bude se jednat  o akce v terénní formě, přičemž budou převažovat procházky po Olomouci a jejím nejbližším okolí zaměřené nejen na poznávání nových míst, ale také zlepšení fyzické a psychické kondice účastníků. Na každou akci je potřeba se předem přihlásit, a konání je třeba si vždy předem ověřit. Držitelé průkazu ZTP/P musí mít svého průvodce. V rámci preventivních opatření odbočka do odvolání průvodce nezajišťuje.
Cíl trasy bude předem daný. Čas a místo srazu vždy přihlášeným účastníkům sdělíme telefonicky nebo e-mailem.

Termíny a předběžné trasy vycházek:
28. 5. – Vycházka po Jantarové stezce směrem na Bystrovany.
4. 6. – Bezručovy sady – Botanická zahrada + Rozárium.
11. 6. – Procházka Černovírským lesem.
18. 6. – Vycházka na Poděbrady.

U většiny vycházek částečně využijeme dopravu MHD, následně půjdeme pěšky. Délka trasy záleží vždy na počasí a domluvě, ale orientační délka je cca 3 – 4 km s výjimkou 4. 6., kdy je trasa kratší.

Zájemci se prosím hlaste u Kláry Hájkové na e-mail: hajkova@sons.cz
nebo na tel: 773 793 042.

***
Odborné sociální poradenství - je poskytováno i nadále prioritně telefonicky na níže uvedených telefonech, jen výjimečně v rámci osobní návštěvy v naší odbočce po předchozí telefonické domluvě.

Kontaktní osoby:
Ludmila Soltysiaková - jen ve čtvrtek od 11 do 17 hodin - 605 812 914
Bc. Klára Kočí - denně, tel. 770 101 441

Těšíme se na setkávání s vámi!

Pracovníci OO SONS Olomouc