Oblastní shromáždění odbočky Pelhřimov

Publikováno 29.11.2023 11:51 Odbočka Pelhřimov


Obrázek

Program:

  1. Zahájení a přivítání hostů
  2. Vystoupení hostů
  3. Informace o činnosti odbočky
  4. Zpráva o hospodaření odbočky
  5. Různé
  6. Diskuse
  7. Poděkování a závěr shromáždění

ad 1/  Paní Drbalová  přivítala všechny přítomné, přečetla program a zahájila shromáždění a předala slovo hostům

ad 2/  Paní Bc. Kubánková  informovala o problematice kompenzačních pomůcek pro zrakově postižené, o požadavcích při žádosti o pomůcku, hovořila o příspěvcích na pomůcku, než se požádá o pomůcku lépe přijít na ÚP – informovat se o konkrétní pomůcce – poradí,  novinka – v roce 2025 proběhne plošná výměna průkazů ZTP, ZTP/P, TP. Opět zdůraznila nutnost nahlašovat hospitalizaci v zařízeních. Změny hlásit do osmi dnů (adresa, účet, hospitalizace…). Příspěvek na pomůcku lze zažádat i rok zpětně.

Poté se slova se ujala paní Mgr. Sládková (vedoucí odboru  sociálních věcí), pohovořila o získávání parkovacích průkazů a o sociálním poradenství.

  • parkovací průkazy : ( průkaz ZTP, fotografie, musí být přítomna osoba, která ho bude užívat – nutný podpis ), je přenosný, ale ve vozidle musí být osoba, která je držitelem průkazu ( změna – dálniční známka – když vezu držitele průkazu např. do nemocnice a zpátky již jedu bez něho – tak musím mít dálniční známku!)
  • domy s pečovatelskou službou – žádosti na sociálním odboru, rozhodne Rada města
  • v případě potřeby je možnost obrátit se na občanskou poradnu, charitu, Dobrovolníci - Fokus

Všechny pozdravil též místostarosta Pelhřimova pan Mgr. Karel Kratochvíl. Poinformoval o plánech vedení města o novinkách a pohovořil se členy. Informoval o investičních záměrech města, zmínil pro nás důležitou informaci – rekonstrukci KD Máj v roce 2025 (výtah, bezbariérový přístup, kanceláře pro sociální služby) – je zde počítáno s kanceláří také pro odbočku Pelhřimov.

ad 3/   Předsedkyně odbočky paní Drbalová úvodem vzpomněla na zemřelého pana Pavla Čecha, Pavla Pliešovského a paní Parasku Souchovou a seznámila s novými členy odbočky panem J. Hruškou, M. Davidem, J. Minářem a paní MUDr. I. Šteflovou, J. Davidovou a J. Minářovou.

Zhodnotila činnost za uplynulé období- mimo jiné informovala přítomné o pravidelných setkáváních členů odbočky – konverzace, oslava životního jubilea, plánování akcí, dále zmínila týdenní ozdravný pobyt v Třeboni, který se konal počátkem února. Zmínila výlety do  Prahy - prohlídka Národního muzea, dále s cestovní kanceláří: Brandýs nad Labem a Stará Boleslav, Zruč nad Sázavou a vodní dům v Hulicích a prohlídka vodní nádrže Švihov, zámek Dobříš a Svatá Hora u Příbrami. V srpnu proběhl třídenní výlet do Kutné Hory a Poděbrad. A během roku kratší procházky po okolí. Dále navštěvujeme divadla a koncerty. Vánoční posezení. Dále informovala o proběhlé výstavě obrazů Jonathana Huxley v  Městské knihovně Pelhřimov v měsíci září a říjnu. V listopadu  se konal Den otevřených dveří odbočky. 

-BP ( 9 dvojic, celkem se vybralo 20 200,- Kč), sbírkoví psi (Pelhřimov, Kamenice nad Lipou, Počátky, Horní Cerekev,  Jindřichův Hradec, Pacov)

-dotace, sponzorské dary

ad 4/    informace o hospodaření odbočky, dotace, příspěvky od obcí

ad 5/  předplatné ZORA, členské příspěvky, Informátor, webové stránky, WhatsApp

ad/6 plán – koncert Kobylisy – leden 7.1.2023, na příští rok divadla, výlety, procházky, akce….

ad7/ Po diskusi paní Drbalová poděkovala všem přítomným za účast a ukončila shromáždění.


Obrázky