Nudíte se? Kupte si medvídka mývala!

Publikováno 28.02.2023 12:00 Odbočka Příbram


Obrázek

Jestlipak víte, z jakého slavného filmu pochází tato fráze? My už to konečně víme. V pondělí 27. února jsme se totiž sešli na naše oblíbené promítání komentovaných filmů a pouštěli jsme si film Postřižiny.

Vypadalo to, jakoby nám i počasí přálo a díky tomu, že bylo zataženo a pošmourno, i naši členové se zbytky zraku něco málo na velkém promítacím plátnu nakonec viděli. I když máme v tomhle ohledu štěstí a slunce nám do oken svítí jen časně zrána, bývají promítání za jasného počasí provázena pokusy o zatemnění, které by obstálo i za války, ale ne vždy to stačí.

Prostě když je venku hnusně, je lépe vidět.

Za skvělého a květnatého komentáře Miloslava Donutila jsme se tak mohli zasmát i nad scénami které by nám jinak unikly. „Paní správcová vidí krev na prstě a pokládá se k mdlobě do trávy.“  Nebo popis šacování manžela a spodního prádla manželky při manželské svlékací scéně.

Celý dojem jsme opět dokreslili nejen vydávanými vstupenkami na jednotlivá místa, ale taktéž popcornem a místo limonády jsme zvolili kávičku. Na výběr jsme měli hned ze tří druhů kávy, takže oproti limonádě jsme nebili nikterak pozadu.

Už se těšíme na další promítání. Zatím jsme si odsouhlasili film Báječná léta pod psa, ale uvidíme, jak to nakonec dopadne třeba i do dalšího promítání se naše filmové chutě změní.

Ovšem chuť na popcorn nám jen tak nezmizí.

Naše čtyřnohá kolegyně Prada hodnotí tento film jako pozoruhodně nezajímavý. Část strávila pod stolem hledáním drobečků z popcornu a dalších pochutin a druhou část zase pro změnu v pelechu, kde ostentativně zívala a chrápala do zvuků filmového komentáře.

(autor: Haf(ko)mentáře filmového kritika Prady)

A také Andy a Jana


Obrázky