Nevidomí a kolejiště pražského metra

Publikováno 28.02.2017 01:01 Brašna František


Obrázek
Začíná: 14.04.2017 08:30
Končí: 14.04.2017 16:30
Kde: Praha - stanice metra Vltavská

Nevidomí a kolejiště pražského metra

 

Z popudu pracovníků a studentů Konzervatoře Jana Deyla nabízí Dopravní podnik hlavního města Prahy i dalším zrakově znevýhodněným zájemcům nevšední akci – seznámení se s kolejištěm a dalším zázemím pražského metra. Protože to je možné jen v době mimo provoz metra, je dohodnut termín 14. dubna 2017 (Velký pátek!!), na stanici pražského metra Vltavská, kdy bude na části linky C probíhat údržba a opravy.

 

Pracovníci metra Dopravního podniku hl. m. Prahy umožní prohlídku kolejiště a dalšího zázemí,  podají potřebné informace a odpoví na všetečné dotazy. Ukáží rovněž opatření pro snadnější a bezpečnější užívání metra zrakově znevýhodněnými cestujícími. Akce bude též zajištěna hasiči metra. Pro očekávaný větší zájem veřejnosti doporučujeme nevidomým účast se svým průvodcem.

 

Z organizačních důvodů je nutno předem vědět počet účastníků takové atraktivní akce a proto se na veřejnost zrakově znevýhodněných obracíme s výzvou, aby svůj zájem oznámili do 15. března 2017 e-mailem s předmětem Vltavská na emailovpu adresu bariery@sons.cz. Uveďte jméno a e-mailový, popřípadě i telefonický kontakt na sebe, kolik Váss bude a zda budete mít průvodce. Organizátoři ze strany SONS Vám pak včas (cca 1-2 týdny před akcí) sdělí hodinu i přesné místo, kde se účastníci akce shromáždí před hromadným odchodem na nástupiště stanice.