Nesmírná debata Vesmír

Publikováno 13.06.2022 07:59 Odbočka Praha západ a KC Vrchlická


Začíná: 13.06.2022 17:30
Končí: 13.06.2022 19:00
Kde: Praha

Dobrý večer,

po krátkém čase opět jménem moderátora Radka Seiferta Vás zvu na další „nesmírnou debatu“ s názvem Vesmír „Made in China“. Naším průvodcem bude Tomáš Přibyl (Publicista v oblasti kosmonautiky a autor mnoha knih literatury faktu. Za všechny jmenujme Smrt měla jméno Challenger, Den, kdy se nevrátila Columbia, Poklady kosmonautiky nebo Dobytí Měsíce. Pracuje jako kurátor letectví a kosmonautiky Technického muzea v Brně.). Akce se koná samozřejmě opět na Clubhousu, v klubu Potměchuť, a to v pondělí 13. června 2022 od 17.30 do 19.00. Odkaz na Clubhouse místnost Vesmír „Made in China“

Anotace: Čína je kosmickou supervelmocí se vším všudy. Zvládla vyslat člověka do vesmíru, vytvořit vlastní orbitální stanici, její sonda s výsadkovým modulem a automatickým vozidlem dorazila na Mars, odzkoušela novou kosmickou loď i malý raketoplán, vyvíjí znovupoužitelné rakety, její sondy pracují na přivrácené i odvrácené straně Měsíce, zvládla odběr vzorků hornin z jeho povrchu a jejich dopravu do pozemských laboratoří, testuje kosmické zbraně… Představíme si čínskou vesmírnou současnost a nejbližší budoucnost, o níž ještě hodně, hodně uslyšíme.

Kosmonautické akce plánované na první půlrok 2022 jsme uvedli na Pélionu v článku Nesmírné kosmonautické besedy a přednášky pro první polovinu roku 2022! Výpis plánovaného programu je také na stránkách nesmir.cz/program.

S přáním všeho hezkého

Petr Dušek