Něco pro zasmání aneb pozor na Braillovo písmo

Publikováno 30.03.2022 14:39 Odbočka Šumperk


Obrázek

NĚCO PRO ZASMÁNÍ ANEB POZOR NA BRAILLOVO PÍSMO

 

... oči zvrácené, že nebylo vidět zorničky.   ... zrychlený dech prozrazoval silné vzrušení.   ... její tělo se něžně třáslo.   ... silné objetí nutilo k výkřiku atd.

 

Nedávno jsem dostal poštou obálku s dalším číslem Zvonečku a pozvánku na oblastní shromáždění SONSu. Obálku vyplňoval list papíru psán Braillovým písmem. Domníval jsem se, že i tento list je součástí zásilky ke čtení a tak jsem se začetl do vět v úvodu tohoto článku. Část stránky a tudíž i textu ale chyběla. Protože jsem si nemohl přečíst to, co chybělo, nepřejte si vědět, co jsem si domýšlel. Mám velkou představivost.

Tímto upozorňuji, že jsou mezi námi lidi, co umí i číst. Žádám tedy o poslání druhé půlky článku. Napadlo mě rovněž, zda to nemohl být dopis soukromý a do mé pošty se dostal omylem? Pokud budu hodně troufalý, nemohl to být skrytý vzkaz určený mě?! Mám neblahé tušení, že se chybějící části stránky jen tak nedočkám.

Tímto vyhlašuji hledání článku, dle uvedených insignií v úvodu tohoto příspěvku. Nadpis by mohl znít přibližně TVÁŘIL SE JAKO GENTLEMAN. S hledáním článku, má náš národ již zkušenost. Nakonec je asi jedno, zdali se zbytek stránky najde, či nikoliv. Dokud se chybějící část neobjeví, moje fantazie staršího pána může pracovat s mnoha verzemi.

Vědomí, že dobré věci nehynou jen proto, že se svět kamsi ubírá, je povznášející.

 

František Osladil (dobrovolník)