Návštěva studentů na Univerzitě Hradec Králové

Publikováno 19.11.2018 19:20 Odbočka Dobruška


Obrázek

Že jsou mladí lidé s její přednáškou skutečně spokojeni, o tom svědčí výstižný email od studentů z UHK, které paní Renata navštívila 5. 11. 2018.

"Dne 5. 11. 2018 jsme na UHK přivítali paní Renatu Moravcovou z Dobrušky s jejím pomocníkem Xantem. Jako již mnohokrát v minulosti přijela diskutovat se studenty oboru speciální pedagogika a logopedie o životě lidí se zrakovým postižením. Tentokrát byla beseda zaměřená na téma vztahu logopedické intervence profesionálů - "Jak poskytovat správně odbornou péči, pokud samotný klient nebo jeho rodina (doprovod) jsou nevidomí?" Beseda byla jako obvykle velmi přínosná a samozřejmě nezůstalo jen u tématu komunikace a průvodcovství. Studenti kladli zejména otázky o prožívání handicapu, samostatnosti nevidomých a mnohé jiné. Při povídání paní Renaty uběhlo necelých devadesát minut hovoru rychle a studenti odcházeli s mnoha konkrétními poznatky.

Mnohokrát Renatě děkujeme, že s UHK spolupracuje a pomáhá nám připravovat studenty na jejich budoucí praxi.

Renato, děkujeme, této pomoci se opravdu velmi vážíme a přejeme Ti, abys měla stále tolik radosti a energie, abys ji mohla i dále dávat všude kolem sebe a ještě Ti ji dost zbývalo pro vlastní soukromý život.

                                                                                           Kamila Růžičková, odborný asistent UHK“