Návštěva Muzea Mattoni v Kyselce

Publikováno 19.07.2023 12:52 Odbočka Karlovy Vary


Obrázek

Obrázky

6. 7. jsme se vypravili Festivalovou linkou dopravního podniku Karlovy Vary na celodenní výlet do Kyselky. V dopoledních hodinách jsme navštívili především Muzeum značky Mattoni a stáčení minerálních vod, kde byla pro nás moc pěkně připravená komentovaná prohlídka. 6. 7. jsme se vypravili Festivalovou linkou dopravního podniku Karlovy Vary na celodenní výlet do Kyselky. V dopoledních hodinách jsme navštívili především Muzeum značky Mattoni a stáčení minerálních vod, kde byla pro nás moc pěkně připravená komentovaná prohlídka.


Prohlédli jsme si unikátní expozici z historie firmy, historické dokumenty, fotografie, certifikáty ochranných známek, obchodní korespondenci, mapy a projekty realizovaných i nerealizovaných staveb, vzácné historické artefakty, jedinečnou budovu stáčírny s kavárnou, ale i současné technologie. Prohlédli jsme si unikátní expozici z historie firmy, historické dokumenty, fotografie, certifikáty ochranných známek, obchodní korespondenci, mapy a projekty realizovaných i nerealizovaných staveb, vzácné historické artefakty, jedinečnou budovu stáčírny s kavárnou, ale i současné technologie.



Budova v obci Kyselka v níž vzniklo první Muzeum stáčení minerálních vod, nese jméno dr. Josefa Löschnera. Mattoniho spolupracovníka při propagaci léčivých účinků minerálních vod. Löschnerův pavilon sloužil v době svého vzniku jako provozovna pro stáčení minerální vody.   Součástí muzea jsou i interaktivní výstavní exponáty a moderní technologie, animované projekce i původní reklamy.    V muzeu nechybí ani rozsáhlá sbírka historických lahví, do nichž se stáčela kyselská minerální voda, stejně jako sbírka etiket, zdobící láhve Mattoni. Budova v obci Kyselka v níž vzniklo první Muzeum stáčení minerálních vod, nese jméno dr. Josefa Löschnera. Mattoniho spolupracovníka při propagaci léčivých účinků minerálních vod. Löschnerův pavilon sloužil v době svého vzniku jako provozovna pro stáčení minerální vody. Součástí muzea jsou i interaktivní výstavní exponáty a moderní technologie, animované projekce i původní reklamy. V muzeu nechybí ani rozsáhlá sbírka historických lahví, do nichž se stáčela kyselská minerální voda, stejně jako sbírka etiket, zdobící láhve Mattoni.
Své důstojné místo zde mají i originály soch z původního areálu lázní Kyselka Nasáli jsme atmosféru 19. století. Své důstojné místo zde mají i originály soch z původního areálu lázní Kyselka Nasáli jsme atmosféru 19. století.