Naši odbočku navštívila známá osobnost

Publikováno 11.02.2017 15:47 Odbočka Olomouc


Obrázek
Začíná: 09.01.2017 13:30
Končí: 09.01.2017 16:00
Kde: Olomouc

„Byla to líheň akrobatů, létali tady nejlepší piloti světa, kteří reprezentovali republiku,“ vzpomínala Jiřina Stoklasová,
za svobodna Lockerová, která se společně s Evou Krenčovou (jediné ženy) v roce 1960 zúčastnila neoficiálního mistrovství soutěže „Lockheed Trophy“ v letecké akrobacii v Anglii. Později obě s vynikajícími výsledky létaly i na dalších oficiálních mistrovstvích světa. Paní Jiřina Stoklasová se stala mistryní světa v letecké akrobacii.
K vyprávění o létání se připojila i naše Liduška Soltysiaková, která k nám paní „Jiřinku“ přivedla. I ona létala a zažila spoustu napínavých epizod ve vzduchu.
Paní Stoklasová se ve svém vzpomínání mj. dotkla i svého působení  v Českém rozhlasu Olomouc jako velmi známá moderátorka. Její hlas jste pravidelně slýchali v pořadu Babinec, v Neděli s Jiřinkou
a připravovala také několik let ranní Minuty pro Tebe.
Dlouhá léta taky působila ve Studiu Československé televize v Brně jako asistentka režie i scenáristka. A na televizní obrazovce se objevila v roce 2009 právě v souvislosti s hubnutím, a to v populárním pořadu Jste to, co jíte.
Je autorkou dvou knih o vaření, které vyšly počátkem devadesátých let  a v nichž soustředila zajímavé recepty slavných osobností: Přijďte k nám na večeři a Nechoďte k nám na večeři – hubneme.
Jejím velkým koníčkem je v posledních letech především fotografování.Výjimečné zážitky paní Jiřiny Stoklasové a zajímavé vyprávění všechny přítomné velmi zaujalo a byli by rádi, kdyby bylo možné se s touto výjimečnou osobností opět setkat.
Paní Jiřinko, – děkujeme!

Ing. Hana Pavlišová

 


Obrázky