Naše činnost v loňském roce

Publikováno 12.02.2021 13:43 Odbočka Semily


Obrázek

I když byla naše činnost v loňském roce značně paralyzována pandemií Covid - 19, zejm. pak výjimečnými stavy a opatřeními Vlády k tlumení pandemie, tak jsme i přesto během roku 2020 uspořádali 32 různých a tematicky různě zaměřených akcí. Každý ze členů si mohl vybrat a zúčastnit se konkrétní akce, která mu vyhovovala vzhledem k jeho zájmům, zálibám  
a naturelu. V klubovně jsme pořádali společenské hry, vaření s nácvikem sebeobsluhy, samostatnosti
a soběstačnosti, dále nácviky motoriky, výtvarnou činnost, besedy, diskuze
a přednášky. Již dlouholetou tradicí
se stala akce "Muži vaří ženám", kdy na MDŽ muži uvaří ženám, členkám odbočky, k jejich svátku.
Z uskutečněných akcí zde uvádím namátkově vybrané akce: několikrát to byl bowling v Turnově, přátelská posezení členů spojená s opékáním  - již tradiční Opékání u Bumbalky, ale i ve Valteřicích, na Benecku a na Nouzově. Z dalších vydařených akcí to byl Harrachov - zde jsme navštívili Hornické muzeum, potom to byly Odolenovice, kde jsme se povozili na koni. Umožnila nám to již poněkolikáté, a to zcela zdarma, naše sympatizantka a příznivkyně Adélka.

Ve čtvrtek 23.7.2020 dopoledne jsme navštívili zámek Častolovice. S haptickou prohlídkou jsme byli moc spokojeni, zejm. pak s výkonem a výkladem průvodkyně, která svoji práci odvedla perfektně a více než skvěle. Slečna Eliška Kolářová, která nás zámkem provázela je nejen profesionál každým coulem, ale i osoba plná nádherného člověčenství a empatie! Následně to byly Pertoltice, kde jsme navštívili Vesnické muzeum. Tuto akci jsme uspořádali jako společnou s libereckým TyfloCentrem.

Další z velice krásných a nezapomenutelných akcí to byl Kořenov - Muzeum ozubnicové dráhy + výtopna.

Ve svém namátkovém výčtu vydařených akcí nemohu nepominout Příchovice - zde rozhledny Štěpánka
a Maják s muzeem Járy Cimrmana, fiktivní postavy univerzálního českého génia.

Koncem října – od 19. do 26., jsme uspořádali lázeňský pobyt v lázních Kundratice pro 14 členů naší odbočky, kterým jsme zajistili, jak společný termín pobytu, tak i hromadně slevové vouchery.

 


Obrázky

Muži vaří ženám Muži vaří ženám
BOWLING v Turnově BOWLING v Turnově
Harrachov Harrachov
Harrachov Harrachov
Odolenovice Odolenovice






Pertoltice Pertoltice
Kořenov a zubačka Kořenov a zubačka