Na Svatého Martina jeď na Quardo do Zlína

Publikováno 15.11.2018 11:29 Odbočka Zlín


Obrázek

V neděli 11. 11. 2018 se uskutečnil v pořadí již VI. ročník Zlínského turnaje ve hře pro nevidomé QARDO. Musíme však konstatovat, že díky našim přátelům z Unie nevidiacich a slabozrakých z  Nitry se tento turnaj stal potřetí v řadě turnajem mezinárodním.

Tento ročník byl ve své zlínské historii nejpočetnějším. Celkem se ho zúčastnilo 24 hráčů, z toho 9 reprezentovalo Slovenskou republiku a 15 zastupovalo odbočky zlínského kraje a jednotlivci z Břeclavi, Prostějova a Prahy. Potřetí se hráčem stal i zástupce společnosti našeho sponzora pan Martin Maňas z firmy Trelleborg Wheel Systems Czech Republic a.s.. 

Atmosféra celého turnaje byla velmi příjemná, přátelská, plná napětí a očekávání, které postupně gradovalo od mírné nervozity po velkou radost z výhry. Pravdou je, že v tomto turnaji vyhrává každý. Ten, který dobře vidí, nebo má jen mírné omezení zraku, vítězí sám nad sebou, neboť s klapkami na očích poznávat tvary kartiček není jednoduché. A ti, kteří jsou nevidomí déle nebo od narození, mají výhodu excelentního hmatu a rychlosti a ti nás často porážejí. Ale tyto překážky nám vůbec nevadí, protože díky skvělým sponzorům jsme mohli obdarovat každého účastníka cenou útěchy a vítěze hodnotnými cenami. Děkujeme našim sponzorům - firmám Tescoma s.r.o, Čokoládovna Carletti s.r.o., Vincentka a.s., Noventis s.r.o. a Trelleborg Wheel Systems Czech Republic a.s. za krásné ceny, které všechny potěšily.

Rádi bychom ještě jednou poblahopřáli za krásné výkony našim vítězům. Za první místo Lidce Pavelkové ze Vsetína, za 2. Místo Ludmile Šišákové z UNSS, za 3. Místo Růžence Plačkové ze Zlína a za 4. Místo Jardovi Žambochovi ze Vsetína. Srdečně blahopřejeme!

A co by bylo QARDO bez našeho Václava Fanty, průkopníka a otce této skvělé hry. Jsme moc rádi, že od prvního ročníku je Vašek našim stálým hostem a rozhodčím. Už teď se moc těšíme na příští ročník, kdy se opět všichni společně setkáme. A jak říká Pierre de Coubertin: „Není důležité vyhrát, ale bojovat čestně a ze všech sil“. Takže příští rok na shledanou!

 

Text a foto: Pavla Andrýsková, DiS.


Obrázky

Předávání cen vítězům Předávání cen vítězům
Vítězové VI. ročníku turnaje ve hře QARDO Vítězové VI. ročníku turnaje ve hře QARDO