NOVÉ POMŮCKY U NÁS V KANCELÁŘI

Publikováno 22.11.2022 13:10 Odbočka Tábor


Obrázek

Vážení členové rádi bychom se s Vámi podělili o zajímavou informaci. Naše odbočka byla vybavena novými a moderními kompenzačními pomůckami pro zrakově postižené.

Můžeme tak zkvalitnit poskytované služby sociálního poradenství a lépe seznamovat naše klienty s možnostmi kompenzace zrakového znevýhodnění v každodenním životě.  Těmito kompenzačními pomůckami byly vybaveny Oblastní odbočky v ČR, poskytující registrované sociální služby zrakově postiženým občanům.

Prostředky na pořízení pomůcek získala SONS ČR prostřednictvím dotace z programu IROP (integrovaný regionální operační program) Ministerstva pro místní rozvoj ČR, financovaného z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR).

V současné době tyto pomůcky postupně zprovozňujeme tak, abychom Vás s nimi mohli seznámit  a aby si případní zájemci měli možnost sami vyzkoušet jejich využití, ovládání a funkčnost.

Těšit se můžete na přenosnou kamerovou lupu, Penfriend – čtečku hlasových etiket, měřič tlaku česky mluvící, měřič krevní glukózy česky mluvící, kalkulačku česky mluvící, telefon BlindShell, váhu kuchyňskou česky mluvící, indikátor hladiny vody s magnetem a vibrací, hodinky česky mluvící přívěšek – ZEITGEIST 2, náramkové hodinky česky mluvící, svinovací pásmo s hlasovým výstupem a jiné.

Velmi rádi Vám pomůcky ukážeme, seznámíme Vás s nimi, zaučíme a poradíme, jak si pomůcky případně pořídit.