NA NÁVŠTĚVĚ V ČSŽ

Publikováno 10.06.2017 18:59 Odbočka Havlíčkův Brod


   Maruška v kuchyňce připravovala různé druhy čajů k ochutnávce a já si zatím rovnala v hlavě, o čem budu hovořit. Sešly jsme se takto již podruhé po dvou letech, čemuž některé přítomné dámy ani věřit nechtěly. Inu, čas letí…

   Seznámila jsem posluchačky s důvody existence SONS a s náplní činnosti tohoto spolku, jakými způsoby pomáhá zrakově postiženým lidem. Podrobněji jsme hovořily o naší havlíčkobrodské odbočce, o tom, co podnikáme a jaké akce pořádáme, co můžeme členům nabídnout, jak oslovujeme veřejnost a spolupracujeme s dalšími institucemi. Předala jsem kontakty na odbočku, představila Tyfloservis a Tyflocentrum. Moc nás potěšil zájem o náš odbočkový časopis Paprsek jak v černotisku, tak o jeho pravidelné zasílání v elektronické podobě. Požádala jsem dámy, aby informace a kontakty předávaly ve svém okolí lidem, pro které by mohly být prospěšné. Stává se často, že vidící člověk, který problémy se zrakem nemá, je naprosto bezradný ve chvíli, kdy se situace změní.

   Po téměř dvouhodinovém příjemném posezení a povídání, spojeném s ochutnáváním voňavých a lahodných čajů, jsme se s dámami rozloučily a dohodly jsme se, že se opět někdy sejdeme.

   Je důležité o sobě vědět.