Rubriky


Malý klub vaření aneb cestujeme po Asii

Publikováno 30.01.2016 19:48 Odbočka Česká Lípa


Obrázek

Již několik týdnů, při příležitosti sportovního dne, si členové v oblastní odbočce v České Lípě vaří, v rámci malého klubu vaření, pokrmy z Indie. Už jsem si například uvařili dýnovou polévku s kokosovým mlékem a kari, různé druhy chapati (žitné placky s rozmarýnem, tymánem nebo kurkumou).  Při odbourávání bariér ve městě, jsme narazili na vegetariánskou jídelnu, a donesli jsem si studený , lehce pikantní, luštěninový salát  z Thajska. Ale tentokrát jsme si uvařili teplý salátek s chutí indie. 

Recept je následující: Nejlépe na ghí (přepuštěné máslo které dělaly již naše babičky ale použijte i klidně dobrý rostlinný olej) nechte vyprskat hořčičná semínka (radíme dát si je pod pokličku, semínka pak nelítají po celé kuchyni). K již tmavě hnědým semínkům přidáte na drobno (opravdu drobno) nakrájený zázovor, na kolečka česnek, na měsíčky červenou cibulku a cizrnu (nejlépe v konzervě již měkkou - do hrnce přijde bez nálevu, v opačném případě cizrnu namočte přes noc a poté uvařte). Zasypte (hojně) kořením Garam Masala. Orestujte. Přisypte nastrouhanou mrkev, hlávkové zelí (předem upravené dle chuti tedy změklé a ochucené), červenou čočku (povařenou). Osolte, pokud máte rádi kopr trošku pro vůni můžete přidat, zasypte opět kořením Garam Masala. Trošku podlijeme vodou a necháme chvilku dusit. A je to!

Množství neuvádíme záměrně! Každý máme jiné chutě někdo rád slanější my rádi ostřejší. Pro začátečníky radím jen pozor se zázvorem.

Přejeme Vám dobrou chuť! 

Obrázky


 



Podpora

Technické informace

775230 (od 28.10.2012)

Web technicky provozuje:

K jakémukoliv užití textů a obrázků uvedených na tomto serveru je třeba souhlas provozovatele.
Copyright © 2012 - 2018 SONS ČR, z. s.

Ochrana osobních údajů (GDPR)

 

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.