Malý klub vaření aneb cestujeme po Asii

Publikováno 30.01.2016 19:48 Odbočka Česká Lípa


Obrázek

Již několik týdnů, při příležitosti sportovního dne, si členové v oblastní odbočce v České Lípě vaří, v rámci malého klubu vaření, pokrmy z Indie. Už jsem si například uvařili dýnovou polévku s kokosovým mlékem a kari, různé druhy chapati (žitné placky s rozmarýnem, tymánem nebo kurkumou).  Při odbourávání bariér ve městě, jsme narazili na vegetariánskou jídelnu, a donesli jsem si studený , lehce pikantní, luštěninový salát  z Thajska. Ale tentokrát jsme si uvařili teplý salátek s chutí indie. 

Recept je následující: Nejlépe na ghí (přepuštěné máslo které dělaly již naše babičky ale použijte i klidně dobrý rostlinný olej) nechte vyprskat hořčičná semínka (radíme dát si je pod pokličku, semínka pak nelítají po celé kuchyni). K již tmavě hnědým semínkům přidáte na drobno (opravdu drobno) nakrájený zázovor, na kolečka česnek, na měsíčky červenou cibulku a cizrnu (nejlépe v konzervě již měkkou - do hrnce přijde bez nálevu, v opačném případě cizrnu namočte přes noc a poté uvařte). Zasypte (hojně) kořením Garam Masala. Orestujte. Přisypte nastrouhanou mrkev, hlávkové zelí (předem upravené dle chuti tedy změklé a ochucené), červenou čočku (povařenou). Osolte, pokud máte rádi kopr trošku pro vůni můžete přidat, zasypte opět kořením Garam Masala. Trošku podlijeme vodou a necháme chvilku dusit. A je to!

Množství neuvádíme záměrně! Každý máme jiné chutě někdo rád slanější my rádi ostřejší. Pro začátečníky radím jen pozor se zázvorem.

Přejeme Vám dobrou chuť! 


Obrázky