Laděno na jaro

Publikováno 15.04.2023 00:32 Odbočka Kyjov


Obrázek

Na výtvarné dílně jsme se zaměřili na jarní dekoraci. Nakoupili jsme  květináče dvou velikostí, vzájemným slepením vznikli roztomilí panáčci, které si každý dle svých možností sám, nebo za pomoci dobrovolníků vybarvil či vyzdobil. Jejich dekorační využití je rozmanité. Mohou zdobit venkovní parapet, vchodové schodiště, záhonek či poličku v bytě. Do horního květináče se může zasadit bylinka, kytička nebo jej zaplnit velikonočními kraslicemi.
Na klubovém setkání měl možnost si každý namotat žlutou vlnu na  tvrdý papír ve tvaru vejce a vyrobit si tak kuřátka na špejli. Tato kuřátka byla volena záměrně, aby byla  zaručena samostatná práce a tudíž  dvojnásobná radost.
Zelený čtvrtek byl směřován na pohyb a zdraví. Na zelené zelené a to medvědí česnek je! Jelikož v tu dobu byl nejvyšší čas na jeho sběr, nebylo co řešit. Tato bylina k jaru bezpochybu patří. Je plná vitamínů, má protiplísňové a antibakteriální účinky. Bonusem kromě jeho skvělé chuti bylo i to, že si ho mohl každý vlastnoručně nasbírat. Stačilo nevidomého doprovodit na místo, kde se to zelenalo, vonělo po česneku a samosběr mohl začít.


Obrázky