Koncert Aleny Schutové a Miroslava Orsága v rámci festivalu Dny umění nevidomých na Moravě

Publikováno 22.05.2017 11:03 Odbočka Kroměříž


Obrázek

Dne 18. května se uskutečnil v rámci 23. ročníku festivalu Dny umění nevidomých na Moravě  v prostorách Základní umělecké školy v Kroměříži koncert pořádaný naší Oblastní odbočkou SONS Kroměříž za finanční podpory Města Kroměříže a Zlínského kraje.

V programu koncertu vystoupili zrakově postižení hudebníci a zpěváci Alena Schutová a Miroslav Orság, absolventi Deylovy konzervatoře v Praze, kteří do svého vystoupení zařadili výběr z klasické hudby, např. z písňové a operní tvorby Antonína Dvořáka, několik lidových písní a závěrem i muzikálových melodií.

Více než hodinu skvěle bavili posluchače svými výkony i vzájemným špičkováním. Po celou dobu udržovali kontakt s publikem, které i rozezpívali.

Zlatou tečkou programu pak bylo nečekané vystoupení studentů Vyšší odborné školy pedagogické a sociální a Střední pedagogické školy Kroměříž, kteří nám sborově zazpívali pod vedením Mgr. Jablunky, a tím přispěli k úžasné atmosféře celého koncertu.

Rádi bychom poděkovali účinkujícím umělcům, kteří nám ukázali s chutí a elánem, že i se zrakovým postižením se dá žít plnohodnotný život, a připravili pro nás báječný kulturní zážitek.

Výtěžek z dobrovolného vstupného bude použit na podporu sociálně aktivizačních služeb pro zrakově postižené pořádané naší odbočkou.


Obrázky